Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Friluftsliv möjliggör en meningsfull väntan på asyl

Varje år visar Friluftsfrämjandets ideella ledare tiotusentals människor ut på naturäventyr. De som kanske har mest svårt att hitta ut i naturen har känts extra viktiga att få med – och ur den viljan och passionen har ”Meningsfull väntan” växt fram. Ett paraplynamn för en mängd aktiviteter som riktar sig till asylsökande och nyanlända barn, unga och vuxna.

Friluftsfrämjandet har nu beviljat tio av sina lokalavdelningar ekonomiskt stöd för att under 2017 genomföra Meningsfull väntan-aktiviteter – friluftsäventyr för asylsökande och nyanlända barn, unga och vuxna.

– Vi vill att fler ska få möjligheten till en meningsfull fritid, få möjlighet att må bättre, känna sig delaktiga i det nya land de kommit till, öka deras livsrum och möjliggöra en väg till friluftsliv och socialt sammanhang över tid. Tillsammans kan vi göra stor skillnad för några av de som behöver det som mest. Ett friluftsliv för alla, säger Helen Brandt, projektledare på Friluftsfrämjandet.

 

Följande av Frilu­­­ftsfrämjandets lokalavdelningar har fått beviljat stöd: 

Friluftsfrämjandet Helsingborg-Kullabygden kommer genomföra Öppna skogsgläntan, familjeaktiviteter och dagkollo under novemberlovet.

Friluftsfrämjandet Mölnlycke kommer genomföra ett höstprogram fyllt med olika aktiviteter för ensamkommande barn och unga.

Friluftsfrämjandet Åmål-Säffle kommer att använda sin Naturparkour-park som en samlingsplats och språngbräda ut i friluftslivet. De kommer genomföra olika aktiviteter och utbildning för ungdomar och familjer.

Friluftsfrämjandet Lund kommer genomföra familjeaktiviteter för asylsökande och nyanlända familjer, bland annat en skogsträff och en skridskoträff.

Friluftsfrämjandet Sundsvall kommer starta upp Naturparkour-verksamhet och bland annat bygga en stockpark, utbilda ledare och köra verksamhet för unga. 

Friluftsfrämjandet Malmö kommer genomföra barnverksamhet i samarbete med ett transitboende.  

Friluftsfrämjandet Sollefteå kommer genomföra prova-på-kajakpaddlingar.  

Friluftsfrämjandet Nacka-Saltsjöbaden kommer genomföra äventyrliga familjen tillsammans med asylsökande och nyanlända familjer. 

Friluftsfrämjandet Finspång kommer genomföra friluftsdagar för nyanlända ungdomar. 

Friluftsfrämjandet Tyresö kommer genomföra naturparkour för asylsökande och nyanlända.