Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Friluftsfrämjandet väljer Ingager för att nå nya målgrupper

2019-09-22

Friluftsfrämjandet, Sveriges största friluftsorganisation, inleder partnerskap med Facebook- och Instagramspecialisten Ingager. Uppdraget är att Ingager ska stötta Friluftsfrämjandet i arbetet att nå nya målgrupper, och då främst grupper i samhället som traditionellt inte deltar i friluftsliv.

 –Med 108 000 medlemmar över hela landet, och höga ambitioner på fortsatt medlemsökning, är kommunikation via sociala medier en given prioritering för oss. Men, för att bryta filterbubblorna och nå ut ännu bredare behöver vi en riktigt vass, effektiv och uthållig strategi. Därför är partnerskapet med Ingager perfekt för oss, säger Adam Bergsveen, kommunikationschef för Friluftsfrämjandet.

–Friluftsfrämjandet har i tre år fått högst betyg i Sifo:s undersökning Anseendeindex intresseorganisationer. Vid sidan av varumärket Friluftsfrämjandet finns ju även deras figur Skogsmulle och förskolorna I Ur och Skur. Det är onekligen starka varumärken, vilket gör vårt partnerskap både spännande och utmanande, säger Jimmy Jakobsson, grundare av Ingager.

–2019 är det 6,4 miljoner svenskar som använder Facebook varje månad, en imponerande siffra. För att nå nya och prioriterade målgrupper är Facebook, Instagram, WhatsApp och Messenger effektiva kanaler, förutsatt en bra plan, berättar Jimmy Jakobsson.

 

Om Friluftsfrämjandet
Friluftsfrämjandet är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell organisation som genom friluftsliv verkar för folkhälsa, livsglädje och respekt för naturen. I 127 år har Friluftsfrämjandet arbetat för mer mångfald och inkludering i friluftslivet. Framöver ligger fortsatta satsningar på ökad mångfald, inkludering och tillgänglighet.

Friluftsfrämjandets verksamhet bedrivs i lokalavdelningar och av 7000 ideella ledare. Verksamheten innehåller exempelvis Skogsmulle-träffar, skid- och skridskoskolor, kanot, långfärdsskridsko, vandring, mountainbike, naturparkour, m.m.

Om Ingager
Ingager är en snabbväxande byrå för digital kommunikation och fokuserar uteslutande på Facebook-plattformen. Med stöd av egen teknik hjälper Ingager sina kunder i hela Europa med lönsamma och mätbara marknadsföringstjänster på Facebook, Instagram, Messenger och WhatsApp. Företaget har kontor i Stockholm och Berlin. Ingager är en del av Egmont, en ledande nordisk mediagrupp.

Kontakt
ADAM BERGSVEEN, +46 (0) 708 61 81 51, adam.bergsveen@friluftsframjandet.se
JIMMY JAKOBSSON, +46 (8) 41 07 26 00, j@ingager.com