Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Friluftsfrämjandet inleder samarbete med Scouterna och Astma- och Allergiförbundet

2017-03-07

Med stöd av Svenska PostkodLotteriet har Friluftsfrämjandet tillsammans med Scouterna och Astma- och Allergiförbundet fått medel att inleda två nya projekt för att ge ännu fler barn tillgång till naturen.

Genom projektet Friskare liv i naturen kommer Astma- och Allergiförbundet och Friluftsfrämjandet att med gemensamma krafter att öka kunskapen hos både deltagare och ledare om hur man kan anpassa en verksamhet för barn och ungdomar som har astma och allergi.Cirka 22 procent av alla barn har någon form av allergi.

– Alla barn och unga har rätt till friluftsliv och att känna sig trygga i naturen. Nu kan vi med stöd från Svenska PostkodLotteriet ge våra ledare specialkunskap för att bättre möta barn med just astma och allergi, säger Lars Lundström, generalsekreterare Friluftsfrämjandet.

Projektet har delgetts 4 000 000 kronor i stöd av Svenska PostkodLotteriet.

 

Scouterna och Friluftsfrämjandet vill genom projektet Rätten till friluftsliv göra friluftslivet mer tillgängligt för barn och unga med neuropsykiatriska funktionsvariationer, såsom ADHD och ASD/Aspergers syndrom.

Som Sveriges två ledande organisationer inom friluftsliv för barn, är det vi som har möjligheten att stärka relationen mellan människa och miljö och en skapa ökad jämlikhet genom att barn med NPF inkluderas i den sociala gemenskapen.

– Vi vet hur viktig naturen är för folkhälsan – det är därför friluftsliv ska vara för alla. Vi är så tacksamma över att vi, med stöd från Svenska PostkodLotteriet, kan lägga extra fokus på att göra friluftslivet ännu mer tillgängligt för barn med neuropsykiatriska funktionsvariationer, såsom ADHD och ASD/Aspergers syndrom, säger Lars Lundström, generalsekreterare Friluftsfrämjandet.

 

Projektet har delgetts 7 000 000 kronor i stöd av Svenska PostkodLotteriet.

Kontaktperson:
Helena Graffman
Gruppledare strategiska utvecklingsprojekt, Friluftsfrämjandet
070-7686905
helena.graffman@friluftsframjandet.se

Hitta ditt nästa äventyr

Sök bland våra aktiviteter för att hitta ditt nästa äventyr.

Sök aktiviteter