Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Årets Äventyrare korade

2016-03-11

Lina Hallebratt och Said Belhaj är Årets kvinnliga respektive manliga äventyrare. Priset delas ut under en ceremoni på Vildmarksmässan nu i helgen.

Årets kvinnliga äventyrare Lina Hallebratt
 får priset för att ha genomfört ett storslaget äventyr och en 5318 kilometer lång resa - i kajak, på skidor och till fots – i en prestigelös och stillsam hyllning till Sveriges fantastiska natur. Jämtländskan Lina Hallebratt knöt ihop fjällfararnas vita och gröna band med havspaddlarnas blå band och blev den första att göra alla tre banden inom ett år

Årets manliga äventyrare Said Belhajfår priset för att under förra året klättrat över 130 leder i spannet 8a till 9a, varav flera av dem måste anses tillhöra kategorin världens hårdaste. Göteborgaren Said Belhaj är en av Sveriges meste klättrare som inte verkar ha några som helst ambitioner att slå av på takten under vad som verkar vara en ihållande toppform.

Syftet med utmärkelsen Årets äventyrare är att lyfta fram och tydliggöra äventyret som ett fenomen samt den lust och beslutsamhet som dessa människor besitter och som visar att ingenting är omöjligt.

I Magasin Friluftsliv, som du hämtar i Friluftsfrämjandets monter, kan du läsa en längre intervju med Lina Hallebratt.