Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Årets Äventyrare 2016

2017-03-08

Johanna Davidsson och Robin Trygg är Årets kvinnliga respektive manliga äventyrare. Priset delades ut under en ceremoni på Vildmarksmässan den 11 mars.

Den prestigefulla utmärkelsen Årets äventyrare syftar till att lyfta fram och tydliggöra äventyret som ett fenomen, men också den lust och beslutsamhet som äventyrarna besitter och som visar att ingenting är omöjligt. I år är det Johanna Davidsson och Robin Trygg som får ta emot det ärofyllda priset som 2016 års kvinnliga respektive manliga äventyrare. Tidigare har bland andra Ola Skinnarmo, Vera Simonsson, Renata Chlumska, Fredrik Sträng och Rune Larsson fått motta utmärkelsen.

Årets äventyrareÅrets kvinnliga äventyrare Johanna Davidsson tilldelas priset för sitt 227 mil långa äventyr när hon under 39 dagar på skidor tog sig till Sydpolen, och sen tillbaka med kite på endast 12 dagar. Det gör henne till den första svensk som för egen kraft har genomfört sin expedition till Sydpolen tur och retur. Äventyret lyckades på ett föredömligt sätt tack vare god planering, innovativt genomförande och ett aldrig sinande gott humör.
   
  
 
Årets manliga äventyrare Robin Trygg har satt ett exempel att det finns saker som är viktigare än att nå toppen. Trots att jordbävningen I Nepal tvingade honom att avbryta sin expedition så stannade han kvar och hjälpte folket på plats. Han återvände mot alla odds ett år senare och denna gång kom han hela vägen upp och blev i och med det den förste
svensken att ha bestigit Mount Everests nord- och sydsida.
  
– Årets vinnare, Johanna och Robin, är inte bara fantastiska och inspirerande personer. Båda har genomfört sina expeditioner med bravur, noggrannhet och hjärta, säger Fredrik Hjorth, VD Årets Äventyr AB.
 

 

Hitta ditt nästa äventyr!

Sök bland våra aktiviteter för att hitta ditt nästa äventyr!

Sök aktiviteter!