Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Möt Nova i den fjärde boken om Skogsmulle

2021-11-09

Kosmohoj! Så säger Nova, Skogsmulles vän i rymden. Hon kommer från fantasiplaneten Tella som liknar vår planet Tellus, men är så ren att planeten inte syns på stort avstånd. Nova lär oss om rymden och hur vi kan hålla rent på vår planet. I nästa sagoäventyr får vi lära känna Skogsmulles vän Nova och ta del av hennes klokskaper kring miljö och klimat, du hänger väl med?

Nu kommer Skogsmulles fjärde bok där vi får följa med på äventyr tillsammans med Skogsmulle och vännen Nova som lär oss mer om klimat och miljö. Med bidrag från Orkla vill Friluftsfrämjandet på ett hoppingivande sätt synliggöra hur vi alla kan bidra till en bättre miljö, på barnens nivå såklart.

Som vanligt kommer hela processen ske i nära samarbete med referensgrupper beståendes av ideella ledare och I Ur och Skur pedagoger, representanter från Gösta Frohms Skogsmullestiftelse samt ett gäng glada Skogsmullebarn.

Boken beräknas finnas i butik augusti 2022.

 

Nysatsningen på Skogsmulle

Denna bok är en del i Friluftsfrämjandets nysatsning på Skogsmulle. Målet är att inspirera en ny generation av barn att upptäcka och värna om naturen, i en tid då det behövs som mest. Under åren 2020 och 2021 har Friluftsfrämjandet lanserat böckerna Skogsmulle och den röda fjädern, Skogsmulle och den ledsna fågeln samt Skogsmulle och besökarna på ön.

Har du funderingar kring hur processen kring denna nysatsning sett och ser ut?
Kolla gärna in denna sida med några vanliga Frågor och Svar.

 

Skogsmulles handbok - en varumärkesmanual

Skogsmulles handbok - en varumärkesmanual, är en handbok som sammanfattar, definierar och berättar vem Skogsmulle är. Handboken definierar varumärket, Skogsmulles personlighet och värderingar samt hur Skogsmulle ska användas grafisk och i vår verksamhet. Handboken används som en stödjande manual för alla ledare, pedagoger, kommunikatörer och andra som använder Skogsmulle.

Handbokens innehåll baseras på intentioner i Gösta Frohms testamente samt resultat från omkring 200 svar i intervjuer, workshops och enkäter med ledare och I Ur och Skur-pedagoger som alla har gedigen erfarenhet i arbetet med verksamheten Skogsmulle. Dessutom har över 55 barn från 8 olika I Ur och Skur-förskolor bidragit med sina tankar kring Skogsmulles värderingar, utseende och framtid.

Handboken finns för nedladdning under grafiska manualer samt under styrdokument.

Läs handboken här