Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

7 miljoner för friluftsupplevelser för alla

2018-02-22

Friluftsfrämjandet fick 7 miljoner av Postkodlotteriet för sitt arbete med att främja en aktiv fritid genom friluftsliv och verka för folkhälsa och livsglädje. Bland Postkodlotteriets förmånstagare finns fem organisationer som arbetar med idrott och friluftsliv som tillsammans fick dela på 49 miljoner kronor.

Den 21 februari delade Postkodlotteriet ut 2017 års överskott till förmånstagarna som fick dela på 1,1 miljarder kronor. Pengarna kommer från lottköpare som – förutom att de har haft chansen att vinna – också med sin lott stödjer ideella organisationer. Bland de 55 förmånstagarna som fick dela på överskottet finns välkända organisationer som arbetar för att göra skillnad för människor, djur och miljö.

– Vi är otroligt tacksamma för det stöd vi får från Postkodlotteriet och alla lottköpare. De är viktiga pengar som genom friluftsliv, rörelseglädje och socialt sammanhang förebygger ohälsa och utanförskap för väldigt många människor. Nu kan vi fortsätta att göra friluftslivet tillgängligt för alla, säger Lars Lundström, generalsekreterare för Friluftsfrämjandet.

– Att bryta stillasittande och röra sig mer än nyckeln till ett friskare liv, oavsett om du är vuxen eller barn. De ideella organisationer som arbetar med frågorna gör verklig skillnad, säger Postkodlotteriets Rickard Sjöberg.

Tabellen visar utdelningen till de ideella organisationer som arbetar med idrott och friluftsliv. Mer uppgifter om varje organisation finns på poskodlotteriet.se/förmånstagare.

Idrott och friluftsliv  
Friluftsfrämjandet 7 000 000
Scouterna 10 000 000
Svenska Seglarförbundet 5 000 000
Svenska Skidförbundet 15 000 000
Sveriges Olympiska Kommitté 12 000 000
  49 000 000