Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Digital kurs: Enkelt friluftsliv för alla åldrar

Är du nyfiken på friluftsliv men behöver hjälp att komma igång? Här får du träffa några av Friluftsfrämjandets ledare som delar med sig av sina bästa tips och inspiration för hur du kommer ut i naturen i din närhet.

Kursen riktar sig till dig som är nyfiken på friluftsliv och som söker inspiration och kunskap om hur man kommer ut i naturen på ett enkelt sätt.

I kursen får du kännedom om allemansrätten, tips för hur du kan klä dig i naturen i olika väder, vad som är bra att packa med sig i ryggsäcken och hur du hittar rätt i naturen. Du får tips kring matlagning utomhus och hur du eldar på ett säkert sätt. 

Vi i familjen tycker om att bestiga små, men till synes oframkomliga berg. När vi hittat högsta punkten sätter vi oss där och fikar och njuter av utsikten.

-Maria, ledare i Skogsmulle och skogens värld

Även det enkla friluftslivet kan skapa minnen för livet, eller öppna dörren till en ny värld. 

Så fungerar kursen:

Du kan gå kursen i din mobil, dator eller surfplatta. Du väljer själv vilka delar av kursen du vill ta del av och du kan när som helst ta en paus för att sedan fortsätta vid ett senare tillfälle. Kursen är öppen för alla, du behöver inte vara medlem i Friluftsfrämjandet.  

Kursens totala längd är ca 30 minuter.