Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Vi når millenniets högsta medlemssiffra

2021-10-15

Friluftsfrämjandet fortsätter att växa och är nu 112 116 medlemmar, högsta siffran på 2000-talet. Störst är ökningen i enskilda vuxenmedlemskap som ökat med över 10%.

Redan innan pandemin ökade intresset för friluftsliv, och Friluftsfrämjandet har haft en mycket positiv medlemsutveckling de senaste åren. Det senaste året har allt fler sökt sig ut i naturen, och efterfrågan på våra friluftsaktiviteter är hög.

Under vårt medlemssår har vi ökat med 3,3 % och är nu 112 116 medlemmar, högsta siffran på 2000-talet. Störst är ökningen på enskilda vuxenmedlemskap, på 10,3%. Regionalt är ökningen störst i Friluftsfrämjandet region Syd på 6%, följ av region Mälardalen och region Norr på vardera 4% ökning i medlemmar.

– Det är mycket glädjande att se att den positiva medlemsökningen vi haft de senaste åren håller i sig. Det är en viktig signal till oss att efterfrågan på ledarlett friluftsliv tillsammans ökar, att vår verksamhet håller hög kvalitet och är eftertraktad. Stor eloge till våra 7000 ledare som på sin fritid väljer att ta med andra ut i naturen. Nu ser vi fram emot att kunna utbilda ännu fler ledare som kan leda turer landet över, säger Lisa Larsson, verksamhets- och utbildningschef på Friluftsfrämjandet.