Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Truls Neubeck ny chef för Friluftsakademin och regionstöd

2022-09-26

Truls Neubeck blir chef för Friluftsfrämjandets nya avdelning Friluftsakademin och regionstöd. Truls arbetar idag som utvecklingsstrateg vid Rädda Barnen samt är affilierad lektor i företagsekonomi vid Södertörns högskola. Truls har tidigare varit verksamhetschef för Ideell Arena och var fram till i våras i fem år ordförande för Svenska Klätterförbundet.

Truls är en passionerad friluftsmänniska som varit ledare inom Strövarna, är utbildad skidlärare och har varit ledare i Friluftsfrämjandets skidskola i Jämtland. Har är även auktoriserad klippklätterinstruktör med långvarigt engagemang från Svenska Klätterförbundet som ledare, utbildare och examinator. En erfarenhet som kommer att komma väl till pass inom Friluftsakademin, Friluftsfrämjandets egen utbildningsverksamhet.

–Friluftsfrämjandet är och har under lång tid varit enormt viktig för att vi ska ta oss ut i naturen och ha roligt tillsammans. Jag ser mycket fram emot att träffa alla engagerade, lyssna in vad som behövs och få vara med och bidra till att verksamheten utvecklas vidare så fler kan ta del av våra fantastiska utbildningar och äventyr säger Truls Neubeck, tillträdande chef för Friluftsakademin och regionstöd.

Friluftsfrämjandet har 8000 ideella ledare och 300 lokalavdelningar. Genom ledarna skapar vi roliga, trygga och lärorika äventyr – på fjället, vattnet, snön, isen och i skogen. Året runt och för alla.

–Genom Truls Neubeck får vi en chef med lång erfarenhet från arbete med ledarskap, friluftsliv, utbildning, ideellt engagemang och forskning. Jag är övertygad om att Truls är helt rätt person för att skapa förutsättningar för fler att bli ledare inom Friluftsfrämjandet och på så sätt skapa fler friluftsäventyr över hela landet. Truls kommer att, i nära samarbete med regioner och lokalavdelningar, leda arbetet med att vidareutveckla vår utbildningsverksamhet säger Kristina Ljungros, generalsekreterare för Friluftsfrämjandet.

Truls tillträder sin tjänst den 1 december 2022.

Kontakt:

Truls Neubeck, tillträdande chef för Friluftsakademin och regionstöd
070-376 36 14

Kristina Ljungros,Generalsekreterare
kristina.ljungros@friluftsframjandet.se
070-254 27 75