Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Skidlärare i Friluftsfrämjandet utnämnd till Årets skidinspiratör

2021-05-26

Sofia Eriksson, skidlärare i Friluftsfrämjandet blev utnämnd till Årets skidinspiratör av SLAO. Även skidläraren Markus Olofsson var en av de tre finalisterna.

Varje år utser Svenska skidanläggningars organisation (SLAO) årets skidinspiratör som går till en person eller organisation som valt en kreativ och nyskapande väg att öka nyfikenheten på och intresset för, utförsåkning i Sverige.

Av mer än 500 nominerade till priset som årets skidinspiratör var två av de tre finalisterna från Friluftsfrämjandets verksamhet. Markus Olofsson, Hanaslöv skidanläggning i Alvesta och Sofia Eriksson, Ryssbergens slalombacke i Nyköping.

Motiveringen löd:

"Alltid på plats. Alltid med engagemang och glädje. Sofia Eriksson är eldsjälen bakom driften av Ryssbergsbacken utanför Nyköping. Utan Sofia ingen fungerade backe! Hon lägger snö, drar slang, värmer korv, schemalägger skidskola och planerar bemanning. Och det har hon gjort i nio år! Så snart en säsong är över börjar hon planera för nästa. Sofias passion för skidor inspirerar och många återkommer till Ryssbergsbacken både för att åka skidor och arbeta ideellt. Här sprids både skidglädje och skidkunskap!"

Ryssbergen och Hanaslöv är två av ca 25 skidanläggningar som lokalavdelningar i Friluftsfrämjandet driver och som också är medlemmar i SLAO.

Friluftsfrämjandet är förstås otroligt stolta över Sofia Eriksson utnämning och Markus Erikssons nominering – stort grattis!