Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Påverkansansvarig och webbansvarig

2020-04-23

Friluftsfrämjandet har gjort två starka rekryteringar till sitt kommunikationsteam. Emelie Seneby, senast från E-commerce-byrån Panagora, tar över rollen som webbansvarig och Ahmed Al-Qassam, senast från Pr-byrån Westander, intar rollen som påverkansansvarig på Friluftsfrämjandet.

Friluftsfrämjandet har hittat en ny webbansvarig i Emelie Seneby. Hon kommer senast från E-commerce-byrån Panagora där hon jobbade som Technical project manager. Hon har också en bakgrund som webbansvarig på C-More, SEO-konsult på performance-byrån iProspect och webbredaktör på Apollo.

– Efter två veckor på jobbet så slås jag av vilket otroligt engagemang det finns inom organisationen. Friluftsfrämjandet växer, i både varumärkeskännedom, medlemmar och besökarantal på friluftsfrämjandet.se. Som webbansvarig blir mitt uppdrag att lyfta fram alla fina initiativ som vi gör landet över och locka fler att bli medlemmar och ledare hos oss, säger Emelie Seneby, webbansvarig Friluftsfrämjandet.

– Att få in Emelie Seneby som webbansvarig är en stor vinst. Efterfrågan på trygga, roliga och lärorika äventyr i naturen ökar, och då också vårt behov av att hitta fler passionerade ideella ledare som kan visa fler ut. Med Emelies breda kompetens och gedigna erfarenhet inom strategi, analys och konvertering, är hon precis rätt person att utveckla Friluftsfrämjandets digitala plattformar och möta den stora efterfrågan, säger Adam Bergsveen, kommunikationschef Friluftsfrämjandet

Ahmed Al-Qassam kommer senast från pr-byrån Westander där han arbetade som klimat- och energikonsult. Han har också en bakgrund som klimat- och miljöstrateg vid Länsstyrelsen Skåne, ordförande för klimatorganisationen PUSH Sverige och som initiativtagare till prisbelönade Miljöpodden. 2018 utsågs han av Aktuell Hållbarhet till en av 33 hållbarhetstalanger under 33 år och som 30:e mäktigast i Hållbarhetssverige 2017. 

– I tider som dessa, när vår hänsyn och omtanke för natur och klimat ställts på sin spets, känns det självklart att kliva in i rollen som påverkansansvarig på Friluftsfrämjandet. Här får jag driva på arbetet med att få friluftslivet att väga tyngre i samhällets planering och verksamhet, säger Ahmed Al-Qassam.

– Att få in Ahmed Al-Qassam som påverkansansvarig är jag otroligt glad över. Att säkerställa att möjlighet till friluftsliv finns nära där folk lever i vardagen är en viktig uppgift. Det ger förutsättningar för ett friluftsliv som inkluderar alla, en god folkhälsa och respekt för naturen. Friluftsfrämjandets röst i samhället och dialog med beslutsfattare är därför kanske viktigare nu än någonsin, och där kommer Ahmed spela en viktig roll, säger Adam Bergsveen, kommunikationschef, Friluftsfrämjandet.

Kontakt

Kajsa Ljungberg
Pressansvarig Friluftsfrämjandet
0700 43 46 59
Kajsa.ljungberg@friluftsframjandet.se