Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Mini-magasin om friluftsliv och allemansrätten delas ut gratis hela sommaren

2020-06-22

Sommaren 2020 verkar friluftsliv bli omåttligt populärt och många dammar av sina Skogsmulle-kunskaper. För att stötta intresset för friluftsliv och samtidigt påminna om allemansrätten har Friluftsfrämjandet tagit fram publikationen ”Friluftsliv – inspiration, sommaren 2020” med tips och kunskap till den som vill ut i naturen och som kommer spridas fritt hela sommaren.

–Allt tyder på att väldigt många kommer ägna sig åt friluftsliv sommaren 2020. Det är fantastiskt kul, och särskilt med så många nybörjare inom friluftsliv. För att stötta detta intresse har Friluftsfrämjandet tagit fram ett Mini-magasin med information om friluftsliv och allemansrätten som sprids fritt hela sommaren. Vår förhoppning är att bidra till en lite tryggare, roligare och mer lärorik sommar i naturen, där vi lämnar naturen i gott skick även när vi gått hem, säger Adam Bergsveen, kommunikationschef för Friluftsfrämjandet.

–Var och när är det ok att göra upp eld? Är det tillåtet att cykla på stigar? Var får man tälta? Plocka bär? Det finns en del frågor den som är i naturen bör ha svar på och tyvärr behöver kännedomen om och respekten för allemansrätten bli bättre. För det är utifrån respekten för dessa rättigheter som vi kan fortsätta att njuta av naturen och friluftslivet, säger Adam Bergsveen.

Publikationen ”Friluftsliv – inspiration, sommaren 2020” innehåller bland annat 8 tips för den perfekta tältplatsen, 12 utmaningar från Skogsmulle, snabbguide till vandring, ett äventyrsdygn med kanadensare, recept på friluftsmat, spelet om allemansrätten, och testet Hur mycket äventyrare är du?

Denna publikation är framtagen av Friluftsfrämjandet i syfte att sprida inspiration för friluftsliv och information om allemansrätten sommaren 2020. Friluftsfrämjandet bjuder in alla aktörer (inkl. aktörer som inte har ett samarbete med Friluftsfrämjandet) att fritt sprida denna publikation tryckt eller digitalt till allmänheten. Friluftsfrämjandet har inget partnerskap med och sympatiserar inte nödvändigtvis med aktörer som sprider publikationen. Publikationen får inte modifieras och får endast spridas kostnadsfritt. Om en aktör trycker upp publikationen så önskar vi att det är med miljövänligt tryck och på ett obestruket papper.

Ladda ned digital version här

Ladda ned tryckfärdig version här

Covid-19 påverkar Friluftsfrämjandets verksamhet

Kanske har friluftsliv aldrig varit så viktigt som just nu. För när covid-19-krisen drabbade vårt samhälle och allt förändrades fanns naturen där och erbjöd ett tryggt livsrum för stillsamma stunder, för vandrande möten, för motion och för lek.

För att stärka folkhälsan, livsglädjen och respekten för naturen så genomför Friluftsfrämjandet, utöver ordinarie verksamhet, kraftsamlingen ”Ett äventyr extra” som syftar till att erbjuda 1000 extra äventyr sommaren 2020, samt flertalet kampanjer med inspiration för och information om friluftsliv och allemansrätten. Dessutom erbjuder våra förskolor I Ur och Skur stöd till andra förskolor som vill arbeta mer med utomhuspedagogik.

 

Kontakt

Kajsa Ljungberg, pressansvarig

0700-43 46 59

kajsa.ljungberg@friluftsframjandet.se

 

Om Friluftsfrämjandet

Friluftsfrämjandet är en demokratisk, partipolitiskt och religiöst obunden, ideell organisation som genom friluftsliv verkar för folkhälsa, livsglädje och respekt för naturen. Med över 108 000 medlemmar är Friluftsfrämjandets Sveriges största friluftsorganisation.

www.friluftsframjandet.se