Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Magasin Friluftsliv i ny form

2024-02-06

Nytt år, nya tider – och ny form! I premiärnumret 2024 har Friluftsfrämjandets medlemsmagasin Friluftsliv fått ny grafisk form och delvis även nytt innehåll. Den landar i brevlådorna och kan läsas digitalt på hemsidan denna vecka.

–Omgörningen har tagit avstamp i den läsarenkät som tusentals medlemmar svarade på häromåret. Undersökningen visade att magasin Friluftsliv är en mycket uppskattad och läst medlemsförmån. Medlemmarna svarade att de önskar en ökad tydlighet, fler mattips, mer fokus på hållbarhet och större variation, säger tidningens chefredaktör Erika Enequist.  
 
Under arbetets gång har både förtroendevalda och anställda i Friluftsfrämjandet varit delaktiga i omgörningen. Summan är den tidning du snart håller i din hand eller läser digitalt på hemsidan. 
 
–Det vi strävar efter är att tidningen blir modernare och tydligare. Våra kompetenta och blå ledare kommer att bjuda på sina kunskaper och sin expertis. Länkar i form av QR-koder i artiklarna ger läsaren en enkel väg till fördjupningar, tips och äventyr. Testerna blir tydligare och som en blå tråd ska flera aspekter av hållbarhet löpa genom innehållet, säger Erika Enequist.  
 
Ett ytterligare skäl till omgörningen är att innehållet i tidningen enklare ska kunna anpassas och spridas i andra kanaler där vi kan inspirera fler till friluftsliv och nå nya ledare och medlemmar.  
 
–Vi vill att det stora samhällsbidrag som friluftslivet och Friluftsfrämjandets ideella ledare bidrar med ska spridas ännu mer. Vi kommer regelbundet att publicera samhällsreportage kopplade till friluftslivet. Som med all utveckling räknar vi med att det tar några nummer innan allt det nya sätter sig fullt ut och därför vill vi gärna få in synpunkter och åsikter från läsarna, säger Helena Färnsten, kommunikationschef på Friluftsfrämjandet.  
 
Så hur tycker du att vi har lyckats med nya magasin Friluftsliv? Skriv till friluftsliv@friluftsframjandet.se och berätta. Tipsa gärna om vad du saknar och vill läsa mer om. 

God läsning! 

Få magasinet Friluftsliv direkt i din brevlåda

Friluftsliv är ett av Sveriges största magasin om friluftsliv, äventyr och resor. Magasinet är en medlemsförmån för våra medlemmar och ges ut fyra gånger per år. Bli medlem du också och låt äventyret börja!

Bli medlem