Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Jonas Berglund ny ansvarig för partner- och företagssamarbeten

2022-12-14

Jonas Berglund är Friluftsfrämjandets nya ansvariga för partner- och företagssamarbeten. Han har tidigare erfarenhet av finansiering och företags­samarbeten inom så väl ideell som kommersiell sektor.

Jonas kommer närmast från Sveriges Stadsmissioner och rollen som nationell företagsinsamlare och innan dess från WWF Sverige där han arbetade som Corporate partnership manager. Nu är han redo att ta sig an sitt nya uppdrag hos Friluftsfrämjandet.

“Att på riktigt få fler människor i Sverige att komma ut och upptäcka naturen runt knuten tror jag är avgörande för bättre folkhälsa och psykiskt välmående. Kan jag med hjälp av näringslivet bidra till detta så är det ju fantastiskt. Kraften som skapas när företag går hand i hand med ideella initiativ i strategiska partnerskap är väldigt stark.” säger Jonas Berglund, som ser stora utbytespotential genom framtida samarbeten. 

Friluftsfrämjandet arbetar med utmaningar som stillasittande inomhus, ensamhet och utanförskap. Barn och ungdomar tillbringar 70 procent av sin vakna tid stillasittande och andelen barn som vistas varje dag i naturen har minskat kraftigt från 78 procent till 49 procent (2003 – 2019).   
 
”Genom samarbeten med organisationer och samarbetspartners som vill vara med och skapa förändring genom rörelseglädje, kan ett friluftsliv för alla bli möjligt. Jag ser fram emot att komma ut och träffa spännande företag och samtala om möjligheter till framtida samarbeten, gärna på en utefika.” säger Jonas Berglund. 

Vill du ta en utefika med Jonas?

Kontakta Jonas Berglund, Ansvarig för partner- och företagssamarbeten. 
Mobil: 072-0716856 
E-post: jonas.berglund@friluftsframjandet.se