Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Friluftsfrämjandets styrelse söker ditt engagemang

2021-10-15

Just nu söker Valberedningen kandidater för rollen som styrelseledamot inför Årsstämman 2022. Vi söker dig som med engagemang och kompetens kan säkra ett starkt Friluftsfrämjandet in i framtiden. Varmt välkommen med din ansökan!

Anmälan bör helst komma direkt från den som är intresserad, men enskilda medlemmar, lokalavdelningar eller regioner får gärna ge valberedningen tips eller förslag om personer som bedöms vara lämpliga kandidater.  

Vi söker kandidater med: 

  • ett gediget engagemang för friluftsliv och som delar Friluftsfrämjandets värdegrund och är goda representanter för organisationen.  
  • kompetens och erfarenhet från styrelsearbete 
  • ett öppet, analytiskt och kritiskt förhållningssätt 
  • kunskap och erfarenhet från en ideell medlemsorganisation eller kommersiell verksamhet 

I rollen som ledamot i Friluftsfrämjandet förväntas du kunna bidra med ditt eller dina särskilda kompetensområden och tycka om att samarbeta med andra. Tillsammans med övriga styrelsen för Friluftsfrämjandet ska du bidra till föreningens fortsatta utveckling och betydelse för friluftslivet i Sverige på kort och lång sikt. Valberedningen värderar specialistkompetens som är viktig för Friluftsfrämjandet, som folkhälsa, pedagogik och juridik. Erfarenhet av arbete med inkludering och mångfald samt från arbete i lokalavdelning eller i region på Friluftsfrämjandet är meriterande.

Vi strävar efter en styrelse som präglas av hållbar utveckling, engagemang och lust att vara utomhus, samt som representerar hela Sverige. Styrelsen består av en ordförande, två vice ordförande och sex ledamöter. Läs mer om sittande styrelse här.

Styrelseledamot får inte vara försatt i konkurs eller meddelad näringsförbud. Uppdraget är inte arvoderat. 

Valberedningen önskar intresseanmälningar senast den 5e december. Helst med ett personligt brev och ett CV. Intresseanmälningar skickas till dennis.hedstrom@friluftsframjandet.se