Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Friluftsfrämjandet värderas högst

2020-05-29

Idag presenterade Kantar Sifo undersökningen Anseendeindex intresseorganisationer 2020. För fjärde året i rad placerar sig Friluftsfrämjandet överst på listan.

–Vi är mycket glada över allmänhetens höga förtroende. Det är en tydlig bekräftelse på att vårt engagemang och bidrag till samhällsutvecklingen är både uppskattat och viktigt, säger Adam Bergsveen, kommunikationschef Friluftsfrämjandet.

–Kanske har friluftsliv aldrig varit så viktigt som just nu. För när covid-19-krisen drabbade vårt samhälle och allt förändrades fanns vår natur där och erbjöd ett tryggt livsrum för stillsamma stunder, för möten, för motion och för lek. Så när krisen slog till valde vi att agera, direkt. Prioriteringar justerades och nytänk sjösattes. Vi drog igång kampanjen #Skogsmulle30 day challenge samma vecka som pandemin blev en samhällskris. Vi arrangerar runt om i landet tipspromenader, som trygga friluftsaktiviteter för personer som tillhör en riskgrupp. Våra förskolor I Ur och Skur har erbjudit andra förskolor stöd i arbetet med mer utomhuspedagogik. Och vi laddar nu för att i sommar erbjuda 1000 extra friluftslivsäventyr, säger Adam Bergsveen.

–Att vi för fjärde året i rad hamnar överst på Anseendeindex är ingen slump, utan resultatet av ett prioriterat utvecklingsarbete. Vårt varumärke är starkt tack vare våra 7000 ledares kompetens och engagemang, säger Adam Bergsveen.

Anseendeindex mäter allmänhetens tilltro eller intryck till en organisation, samt vilken kvalitet och framgång allmänheten tillskriver organisationen. Läs undersökningen Anseendeindex intresseorganisationer 2020 här.

På fjället, vattnet, snön, isen eller i skogen – året runt och för alla – skapar Friluftsfrämjandet roliga, trygga och lärorika äventyr. Med över 100 000 medlemmar, 7000 ledare, 300 lokalavdelningar, verksamhet i 500 förskolor och skolor, och skidskola i 80 skidbackar är Friluftsfrämjandets Sveriges största friluftsorganisation.

Friluftsfrämjandet är en demokratisk, partipolitiskt och religiöst obunden ideell organisation som genom friluftsliv verkar för folkhälsa, livsglädje och respekt för naturen. I 128 år har vi värnat allemansrätten och främjat friluftslivet.

Kontakt:

Kajsa Ljungberg, pressansvarig
Kajsa.ljungberg@friluftsframjandet.se
0700 43 46 59

Pressbilder: