Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Friluftsfrämjandet väljer in tre nya styrelseledamöter

2022-05-23

På årsstämman lördag den 21 maj valdes tre nya styrelseledamöter in i Friluftsfrämjandets styrelse. De invalda är Anna Nergårdh, Ulrika von Thiele Schwarz och Peter Westman.

Anna Nergårdh är specialistläkare i kardiologi och internmedicin. Anna har haft flera uppdrag på ledningsnivå inom svensk hälso- och sjukvård, bland annat som chefsläkare och biträdande landstingsdirektör i Stockholm.

Ulrica von Thiele Schwarz är leg psykolog och professor i psykologi, verksam vid Mälardalens universitet och Karolinska institutet. Med en bakgrund i företagshälsovården har hennes forskningsintressen kretsat kring hur man gör för att skapa de bästa möjliga förutsättningar för att människor både ska kunna må bra och lyckas med de uppgifter de ställs inför.

Peter Westman arbetar idag som biträdande Generalsekreterare på Världsnaturfonden WWF, och är i grunden biolog och geovetare med naturvårdsinriktning men har också läst socialantropologi. Peter har tidigare bl.a. jobbat som nationalparkschef, departementsråd och chef för naturvårdsenheten på Miljödepartementet.

De tidigare styrelseledamöterna Henrik Tell och Katarina Wendt Englund omvaldes vid dagens stämma. Sedan tidigare är följande personer invalda i styrelsen: Erik Lundvik (ordförande), Karin Olsson, Anders Gerward och Christopher Hamilton.

”Valberedningen har strävat efter en balans av kontinuitet och förnyelse i styrelsen. Vi har sökt efter spetskompetens i bland annat folkhälsa, finans och pedagogik men även efter mer generell men viktig erfarenhet av bolagsstyrning och ledarskap. Vi är därför stolta och glada över att kunna nominera tre nya kandidater och två omval av ledamöter till årets stämma.” Sabina Rasiwala, valberedningens ordförande.

Alla kandidater till Friluftsfrämjandets styrelse föreslås utifrån kompetens och lämplighet med tydlig hänsyn tagen till den kompetensmix som anses som nödvändig i styrelsen. Arbetet fortgår för att öka olikheten i bakgrund i styrelsen och att behålla en inkluderande kultur för att tillvarata ny kompetens och nya perspektiv.

Kontakt:

Erica Luuk, kommunikatör, Friluftsfrämjandet,
erica.luuk@friluftsframjandet.se, 073 3823185

Om Friluftsfrämjandet

Friluftsfrämjandet är en demokratisk, partipolitiskt och religiöst obunden, ideell organisation som genom friluftsliv verkar för folkhälsa, livsglädje och respekt för naturen. Med ca 112 000 medlemmar, 8000 ledare, 300 lokalavdelningar, verksamhet i 400 förskolor och skolor, och skidskola i 80 skidbackar är Friluftsfrämjandet Sveriges största friluftsorganisation.