Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Friluftsfrämjandet öppnar konceptbyggd förskola

2015-11-11

Efter 30 år av framgångsrik upplevelsebaserad pedagogik nära naturen startar Friluftsfrämjandet nu den första konceptbyggda I Ur och Skur-förskolan i egen regi.

Den nya förskolan heter I Ur och Skur Spetsbergen och ligger i det nya bostadsområdet Vega i Haninge kommun, söder om Stockholm. Den är den första förskola i Sverige som är byggd för utomhuspedagogik.

Den nya förskolan har plats för cirka 100 barn som kommer bli världens bästa pölplaskare, grusgrävare, mossmysare, djurdiggare och uteundersökare.
Inom I Ur och Skur arbetar man med en upplevelsebaserad hållbar pedagogik nära naturen. Barnen får en livslång hälsobringande relation till djur och natur, och lär sig bli morgondagens medvetna medborgare.

De första barngrupperna är på plats sedan i oktober 2015, och det finns fortfarande några lediga platser på förskolan. Officiell invigning sker den 18 november.

Kontakta I Ur och Skur

Bli en Friluftsfrämjandet-förskola

Ge barnen glädje i naturen! Din förskola kan bli en Skogsmulle-förskola eller en I Ur och Skur-förskola genom att teckna ett samarbetsavtal.

Läs mer