Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Friluftsfrämjandet högt upp i Sifos anseendeindex

2022-05-19

Idag presenterades Sifo Kantars anseendeindex för intresseorganisationer. Friluftsfrämjandets anseende ligger högt upp på listan även i år.

–Det gör mig så otroligt stolt att Friluftsfrämjandet även i år värderas så högt av allmänheten genom Sifo Kantars undersökning. Det är våra 8000 ideella ledare som är och bär vårt varumärke och som de senaste 130 åren har skapat äventyr över hela landet. Detta är ett fantastiskt kvitto på att vår verksamhet håller mycket hög kvalitet och gör skillnad för väldigt många människor. På köpet bidrar vi dessutom till en bättre folkhälsa på samhällsnivå, säger Kristina Ljungros, Generalsekreterare Friluftsfrämjandet

Anseendeindex mäter allmänhetens tilltro eller intryck till en organisation, samt vilken kvalitet och framgång allmänheten tillskriver organisationen. Betygsättningen sker inom 5 frågeområden.

Läs undersökningen Anseendeindex intresseorganisationer 2022 här

Efterfrågan på Friluftsfrämjandets verksamhet är enorm och friluftslivet har blivit mer populärt och viktigt de senaste åren. Friluftsfrämjandet jobbar för att göra friluftslivet till en plats för alla, värna allemansrätten och verka för ökad respekt för naturen.

Kontakt

Erica Luuk, kommunikatör, Friluftsfrämjandet,
erica.luuk@friluftsframjandet.se, 073-3823185

Om Friluftsfrämjandet

Friluftsfrämjandet är en demokratisk, partipolitiskt och religiöst obunden, ideell organisation som genom friluftsliv verkar för folkhälsa, livsglädje och respekt för naturen. Med ca 112 000 medlemmar, 8000 ledare, 300 lokalavdelningar, verksamhet i 400 förskolor och skolor, och skidskola i 80 skidbackar är Friluftsfrämjandet Sveriges största friluftsorganisation.