Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Friluftsfrämjandet hjärtar Håll Sverige Rent = Sant

Friluftsfrämjandet och Håll Sverige Rent har varit kompisar i snart 40 år. Ända sedan starten har Friluftsfrämjandet en plats i stiftelsens styrelse.

Håll Sverige Rents vision är ”Ingen skräpar ner” och för att komma närmare den arbetar stiftelsen med såväl tidsbegränsade kampanjer som långsiktiga projekt.  

Nedskräpning sker ju inte bara på gator och torg utan även i naturen och havet. Därför tycker vi på Friluftsfrämjandet att det är viktigt att genom styrelsearbetet bidra med våra erfarenheter och vårt engagemang i arbetet med att minska nedskräpningen.  

Det här gör Håll Sverige Rent för att stoppa nedskräpningen. 

  • Arbetar för att förändra människors beteende och stärka normen att det inte är okej att skräpa ner. 
  • Samlar den senaste kunskapen om nedskräpning genom mätningar, undersökningar, företagssamarbeten och kontakter med forskningsvärlden. 
  • Tar fram konkreta verktyg för kommuner, skolor, företag, politiker och andra samhällsaktörer för att de ska kunna bidra till att minska nedskräpningen. 
  • Berättar om nedskräpningens konsekvenser och kommunicerar tydliga budskap om varför det är viktigt att inte skräpa ner. 
  • Skapar möjligheter för människor att engagera sig mot skräpet. På så sätt stärks känslan av att det tillsammans går att göra skillnad. 

En av de stora årliga kampanjerna är ”Skräpplockardagarna”. Förra året deltog över 600 000 barn och unga över hela landet. Om din lokalavdelning vill delta är det bara att anmäla sig via https://hsr.se/