Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Friluftsfrämjandet har högst förtroende hos svenska folket

2024-05-30

Friluftsfrämjandet toppar listan i årets stora anseendeindex, när svenska folket får svara på frågor om 40 organisationer. Det visar Verian Groups (f.d. Sifo Kantars) nya anseendeindex för intresseorganisationer som presenteras idag.

–Det här är ett kvitto på allt det fantastiska arbete våra 8700 ledare gör runt om i hela landet. Det är i mötet med medlemmarna, i skogen, på vattnet, snön, isen och på fjället som våra ledare sprider friluftsglädje, lust och kunskap, varje dag, året runt. Vi är väldigt stolta över att svenska folket har så stort förtroende för Friluftsfrämjandet och vår starka verksamhet, säger Kristina Ljungros, generalsekreterare på Friluftsfrämjandet.   

Anseendeindex görs årligen och mäter allmänhetens förtroende för en organisation, samt kvalitet i tjänster och hur framgångsrik organisationen uppfattas vara.  Läs mer om undersökningen.

– Att Friluftsfrämjandet toppar listan tror vi beror på att allmänheten ser den höga kvalité som våra äventyr och aktiviteter håller. Men också att vi är en positiv kraft i samhällsutvecklingen. Vi ger barn och vuxna rörelseglädje i naturen – genom hela livet – alltid i gemenskap och utan tävling. Vi bryter ensamhet och psykisk ohälsa och ger en meningsfull fritid för fler, fortsätter Kristina Ljungros. 

Mätningen visar också organisationens roll för samhällsutvecklingen. Friluftsfrämjandet gör en viktig insats för folkhälsan genom att få fler invånare i rörelse. Inte minst Folkhälsomyndighetens nya undersökning om skolelevers hälsovanor, visar hur viktigt detta är. Många unga sitter till stilla under en stor del av fritiden och bara en femtedel är fysiskt aktiva minst en timme dagligen.   

–Det här ger oss förnyad kraft att fortsätta vårt viktiga arbete. Vi hoppas också att regeringen vill vara med och skapa ett nationellt friluftslyft så att många fler unga får möjligheten att hitta sin rörelseglädje i naturen, säger Kristina Ljungros.

Bild från Verian Groups.

Bli medlem

Nyfiken på oss? Följ gärna med någon av våra 8500 ledare ut i naturen – för upplevelser, glädje och gemenskap. Varmt välkommen att bli medlem!

Bli medlem