Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Friluftsfrämjandet får 7 miljoner från Postkodlotteriet

2024-04-02

Som en av över 60 ideella organisationer fick Friluftsfrämjandet dela på det årliga överskottet från Postkodlotteriet. Årets utdelning landade på 7 miljoner som kommer att bidra till bland annat fler utbildade ledare och äventyr runt om i landet under 2024.

– Det betyder mycket för oss att vi kan fortsätta vårt viktiga arbete för ökad rörelse bland unga, hållbarhet i friluftslivet och en ökad mångfald i friluftslivet, säger Kristina Ljungros, generalsekreterare på Friluftsfrämjandet.

Totalt delades över en miljard kronor ut till ideella organisationer som jobbar med barn och unga, djur och natur, forskning och hälsa, demokrati och samhälle, klimat och miljö, samt idrott och friluftsliv.

Friluftsfrämjandet är en av de 61 organisationer som får ett årligt basstöd av icke öronmärkta pengar.
– Det är en bekräftelse på att vårt arbete är viktigt. Det långsiktiga stödet som vi själva kan fördela betyder mycket. Under året har vi till exempel kunnat hålla 133 ledarutbildningar där 1 527 nya ledare examinerats. Det möjliggör fler äventyr för fler människor som kan öka sin rörelse i naturen, i gemenskap med andra, säger Kristina Ljungros.

Friluftsfrämjandet har fått stöd sedan 2010 och sammanlagt fått 102 350 433 kronor.  Med en miljon lottköpare är Postkodlotteriet Sveriges största lotteri, men också Sveriges största privata givare till ideell sektor. Idag genererar lotteriet cirka en miljard kronor om året till över 60 organisationer som arbetar för att göra världen bättre.

Läs mer om utdelningen hos Postkodlotteriet