Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

7 miljoner till Friluftsfrämjandet från Postkodlotteriet

2021-03-19

”Vi är otroligt stolta och glada! Friluftslivet har aldrig varit så viktigt som just nu, och dessa pengar är avgörande stöd i vårt arbete för ett friluftsliv för alla”. Så säger Friluftsfrämjandet när de idag tilldelades 7 miljoner kronor i Postkodlotteriets årliga utdelning till förmånstagarna.

Vi otroligt stolta och glada över det fortsatta stödet från Postkodlotteriet. Vi har tagit på oss uppdraget att bidra till ökad folkhälsa, livsglädje och respekt för naturen, genom friluftsliv. Basstödet från Svenska Postkodlotteriet möjliggör detta, med ett särskilt stort fokus på att skapa roliga, trygga och lärorika äventyr. Året runt och för alla, säger Lars Lundström generalsekreterare för Friluftsfrämjandet.

Friluftsfrämjandet är en demokratisk, partipolitiskt och religiöst obunden, ideell organisation som genom friluftsliv verkar för folkhälsa, livsglädje och respekt för naturen. Med nära 110 000 medlemmar är Friluftsfrämjandets Sveriges största friluftsorganisation.

–Det är träffar med Skogsmulle. Vandringar med seniorer. Klättring med ungdomsgruppen. Skidskola. Fjällvandringar. Skridskor med nya svenskar. Killar och tjejer som cyklar mountainbike tillsammans. Kajakpaddling i ytterskärgård. Yxan, kniven, elden, allemansrätten. Friluftslivet har aldrig varit så viktigt som just nu, säger Lars Lundström generalsekreterare för Friluftsfrämjandet.

58 ideella organisationer fick i dag dela på över en miljard, 1 040 423 000 kronor, som cirka en miljon lottprenumeranter till Postkodlotteriet bidragit med under 2020. Postkodlotteriet startade i Sverige 2005 och har sedan starten genererat mer än tolv miljarder kronor till civilsamhället. Det är medel som i den allra största utsträckningen inte är öronmärkta, utan används av organisationerna där behoven är som störst.

Postkodlotteriets vd Anders Årbrandt vände sig till de som fick del av överskottet:

–Tillsammans med nära 60 ideella organisationer har vi en bättre värld i sikte. Vi kämpar tillsammans, sida vid sida. Vi, för att generera ett så stort överskott som möjligt till er. Och ni, för att världen ska bli bättre för människa, djur och natur. För det är ni som allra bäst vet hur vi når dit.

–Postkodlotteriet har – sen dag ett – funnits för att samla in medel till civilsamhället, sa Eva Struving, vd på Postkodlotteriet. Skälet till det är att starka ideella organisationer är en förutsättning för en bättre värld. Det är vår, och våra syskonlotterier i Nederländerna, Storbritannien, Tyskland och Norges, fulla övertygelse. Vi vill stötta dom som jobbar stenhårt för att uppnå en positiv förändring – för människa, djur och natur.

Läs mer här: https://www.postkodlotteriet.se/om-oss/pressrum-postkodlotteriet  

För ytterligare information
Kajsa Ljungberg,
kommunikationsansvarig Friluftsfrämjandet
0700-43 46 59, kajsa.ljungberg@friluftsframjandet.se