Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Vandring

Tips på tält

Stort eller lätt? Absid eller inte? Fyrmans- eller singelvariant? Billigt eller dyrt? Valen för den som ska köpa tält är många.


Vandringsbyxor

Ett par hållbara, sköna och praktiska byxor för vandringen är en bra och långsiktig investering. Väljer du byxor som passar din kropp och dina utomhusvanor kommer du att ha ett par trevliga följeslagare i utelivet många år framöver.


Packlista för sommarturen

Oavsett om du ska ut på en kortare tur eller ska vandra i många, långa dagar finns det några saker du alltid bör ha med dig i ryggsäcken. Mest för din säkerhet men också för din komfort.


Laga mat ute

Att ta med sig söndagslunchen ut i skogen är ett enkelt sätt att göra helgen lite mera äventyrlig. Förbered dig hemma så blir matstunden ute en skön stund tillsammans.


Att bära ryggsäck

Att bära en fullt packad ryggsäck kan kännas tungt. Men det ska inte kännas obekvämt. Ställ in din ryggsäck rätt så sitter den bekvämt på ryggen.


Förbered vandringen

Innan man är van så är det lätt att planera vandringar som är för långa, slitsamma och tröttande. Därför är det smart att planera korta dagsetapper för att testa dig fram.