Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Kajak

Kajaker och Aktiviter

Friluftsfrämjandet i Knivsta äger tio st enmanskajaker (K1) och en stor dubbelkajak (K2) med packlucka i mitten som förutom packning även kan rymma ett barn eller en hund. Vi har också sex st kanadensare liggande vid Pepparkaksudden. Paddelutrustning och flytvästar etc. finns också. Dessutom finns viss friluftsutrustning såsom tält, Trangiakök mm.

Aktiviteter

Aktiviteter i lokalavdelningen sätts oftast ut i kalendern, se sidan Kalender. Verksamhet Vi brukar inleda säsongen omedelbart efter islossningen med "tisdags-paddlingar" och "torsdags-paddlingar" i närområdet. Det är ett bra tillfälle att lära känna likasinnade och ledare. Du får också tips om hur du transporterar kajaker och om lämpliga sjösättningsplatser.

Turer

Någon gång under säsongen arrangerar vi "pröva på" aktiviteter för nybörjare. Vi arrangerar vissa år kurs för nybörjare med teorikväll och praktiska övningar i bassäng och utomhus. Under säsongen utlyser vi kvälls- och dagsturer i närområdet, samt skärgårdsutflykter, ev med övernattning i stugor eller tält. Turernas längd och tempo anpassas efter deltagarna. Nybörjare lär sig snart vilka turer som lämpar sig, och "aptiten" brukar växa snabbt. Varje organiserad ledarledd tur graderas på en 5-gradig skala avseende svårighet, se under turgradering. Diskutera med ledaren om du är osäker på din kapacitet. Turerna annonseras via den här hemsidan eller via e-mail till medlemmar som anmält intresse. Om du vill bli uppsatt på sändlistan för kajakintresserade så skicka din e-postadress och ditt medlemsnummer till sverker.renlund(a)gmail.com. Lediga kajaker framgår av sidan Bokning. Anmäl dig till ledaren för dagen.

Hyr kajak

De som inte har egna kajaker kan hyra våra för en låg kostnad, se Bokning eller Uthyrning. Boka via ledarna. Kom ihåg att vara ute i god tid - ledarna har en tendens att inte sitta inomhus.