Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Kursverksamhet

April-maj 2017 Kajakkurs för nybörjare (länk till detaljerat program)
Kursen riktar sig till nybörjare med ingen eller liten erfarenhet av kajakpaddling. Ungdomar från 15 år och vuxna är välkomna. Ingen förkunskap krävs, men du måste kunna simma 200 meter. Kursen består av fyra moment; teori, bassängträning inomhus och två gånger praktik utomhus. Medlemskap i Friluftsfrämjandet är inget krav, men medlemskapet medför lägre kursavgift.

Mål
Efter genomgången kurs ska deltagarna kunna grunderna i kajakpaddling och känna sin egen förmåga och begränsningar. Du förväntas klara av att ta dig upp i en kapsejsad kajak med hjälp av en annan paddlare. Du ska klara av egna turer på skyddade vatten och du är välkommen att delta i Friluftsfrämjandets ledarledda kvällspaddlingar, dagsturer och övernattningsturer som har lämplig svårighetsgrad för dig.

Avgift
Kursavgift är 1000 kr. Medlemmar i Friluftsfrämjandets lokalavdelning i Knivsta erhåller rabatt och betalar 700 kr. Avgiften omfattar kursmaterial, kajakhyra och tid i badhuset. Du som inte är medlem i Friluftsfrämjandet kan välja att bli det innan kursstart. Läs mer om medlemskap genom att klicka på rutan "Bli Medlem" på hemsidan.

Tider och platser 
Moment 1, Teori: Torsdag 27 april 2017 kl 19.00 - 21.30, Staffansgården
Moment 2: Säkerhetsövning i bassäng: Lördag 29 april 2017, Hälsohuset
Moment 3: Praktik 1 på Valloxen, kl 18 ti on to 2-4 maj
Moment 4: Praktik 2 vid EDA lägergård, kl 18 må ti on 8-10 maj

Anmälan och förfrågningar skickas till: sverker.renlund(a)gmail.com