Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

 • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
 • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Grupper

Just nu har vi nio grupper igång. Vi har många fler barn som vill ut i naturen med oss - så om du vill bli ledare är du välkommen att kontakta oss på ffknivstabarn(a)gmail.com.

Skogsknytte

Skogsknytte är för barn i åldrarna 3 till 5 år. I Knytteverksamheten får de yngre barnen uppleva naturen på nära håll. Lekar och sånger gör vistelsen i naturen roligare. Tillsammans med föräldrar och ledare, får Skogsknyttarna lära känna det som lever. Barnen blir vänner med stubbar,kottar, myror och maskar. Ju yngre barnen är när de får sin första kontakt med naturen, desto större blir deras intresse för naturen under resten av livet. Vistelsen i naturen ger även små barn hälsa och välbefinnande.

 • Skogsknytte, en grupp för barn födda 2012 - vilande
  Skogsknyttarna har en förälder med sig när vi träffas ett par timmar i och kring vår skogsglänta, som ligger i anslutning till centrala Knivsta. 

Skogsmulle

Mullebarnen är mellan 5 till 7 år. Mullebarnen får vara ute i naturen och ibland träffa Mulle. Skogsmulle är barnens vän och fantasifigur i skogen. Mulle kommer till barnen för att leka, sjunga och berätta om naturen. Skogsmulle är spännande för barn i lek- och sagoåldern och sätter deras fantasi i rörelse. Genom lekar upptäcker barnen naturen och får lära sig om skogens vanligaste växter och djur. I skogsbacken nära hemmet får de uppleva naturens små och stora under. Skogsmulleskolan tillfredsställer barnens nyfikenhet och upptäckarglädje samt utvecklar ett ansvar för det som lever. Skogsmulle är symbolen för hänsyn i naturen. Läs mer om Skogsmulle och skogens värld.

 • Skogsmulle, en grupp för barn födda 2010
  Skogsmullebarnen träffas själva med våra ledare, för det mesta vid och kring sin Mulleglänta som ligger i skogarna mellan Knivsta och Alsike.

 • Familjemulle, en grupp för familjer med barn födda 2008-2011
  Vi upplever friluftslivet tillsammans och hela familjen är med i det spännande att vara i och lära sig om naturen. Vi försöker ses varje månad hela året och upptäcker platser ur litet och stort perspektiv, ibland lagar vi mat över öppen eld och mycket mer.

Strövare

Strövarna är äventyr för barn från 7 till 10 år. Med strövarna drar barnen iväg längre bort från hemmet, till ett närliggande skogsområde. Här får barnen hjälp att förstå hur allt hänger ihop i naturen och hur vi människor är en del av detta. Barnen får lära sig att ordna en lägerplats, klara lättare matlagning på stormkök och vid öppen eld, packa och sköta sin egen ryggsäck. I Strövarna får barnen tillfredsställa sin samlariver och äventyrslust. Genom lekar och spännande upplevelser blir gemenskapen i gruppen stor.

 • Strövare 2008
  Vi ses ungefär en gång per månad och lever friluftsliv, paddlar, skådar fågel m.m. Plats och tid varierar beroende på vad vi ska göra.
 • Strövare 2007
  Vi träffas oftast på söndagar, en till två gånger per månad. Vi täljer, vandrar, eldar - allt vi upplever använder vi i början av sommaren när vi avslutar med ett läger.
 • Strövare 2006-2008
  Spännande äventyr väntar runt hörnet tillsammans med tre friluftserfarna ledare!
 • Strövare in English
  Se egen sida.

Frilufsare

Frilufsarna, 10-13 år, gör äventyr och vandringar tillsammans med sina ledare. Kanske övernattar de med kompisarna och ledarna i tält eller vindskydd. Maten lagas över öppen eld eller på stormköket. Frilufsarna kan prova på olika friluftsaktiviter som paddling, klättring, skridskor och skidor i naturen. De lär sig att använda karta och kompass och blir tryggare i natturen när de kan orientera sig. Det ökar också naturupplevelsen. I Frilufsarna övas sammarbete och samverkan i lek och friluftsliv. Det stärker gruppkänslan och barnen känner sig trygga i en grupp där alla kan vara med.

 • Frilufsare med Martin
  Se egen sida.
 • Äventyrspatrullen
  Se egen sida.