Välkommen ut

 – tillsammans med oss kan du börja ditt äventyr i eller odla ditt intresse i naturen!

Vi erbjuder friluftsaktiviteter för barn, ungdomar och vuxna. Just nu går vi in i den gröna säsongen med en stor variation av aktiviteter som passar både dig som är nybörjare eller van. Häng med på en upplevelserik vandringsled i hemmamiljö lågland eller fjäll. Paddla mellan skärgårdsöar eller följ med ut och lyssna på fåglar. Låt barnen komma med och upptäcka naturen med våra Strövare och Frilufsare

Som ny ordförande i lokalavdelningen här på Lidingö känner jag stolthet och glädje över alla fantastiska aktiviteter och trygghet i insikten om våra många erfarna och välutbildade ledare. Om du inte är medlem ännu  – kom med och prova på vad vi kan erbjuda just dig!

Läs om våra aktiviteter i vårt programblad, gilla oss på Facebook eller ta del av våra nyheter genom mejl. Tag gärna kontakt med styrelsen om du vill ha mer information.

En riktigt härlig vår- och sommarsäsong önskar vi er alla!
 

Inga Skoog

Ordförande
styrelsen.lidingo@gmail.com

 

 
image description
 

Välkommen till Friluftsfrämjandet Lidingö


Våra aktiviteter

Nedan är ett urval av aktiviteter. Alla aktiviteter hittar du i menyn till vänster "Aktiviteter". Finns även att ladda ner som pdf: programblad

KAJAK
Planera dina kajakäventyr! Här hittar du en översikt över alla övriga kajakaktiviteter.

 

SNART RULLARVI IGÅNG MED MTB

 
Att cykla mountainbike är en spännande form av friluftsliv. Du tränar balans, styrka och kondition, samtidigt som du får massor av frisk luft och roliga utmaningar. Under sommaren har vi 4 ledare på utbildning: Micke och Anna Stenemyr, Louise Östberg och Victoria Björkegren. I höst startar de MTB för barn, ungdomar och föräldrar. Programmet är ännu inte spikat, men startar förmodligen ganska mjukt med teknikträning och korta turer för dem som vill lära sig mer.
Skicka intresseanmälan till micke.stenemyr@telia.com.
Aktuell information kommer att finnas här på hemsidan och på Facebook under augusti.

 
image description
 

Rapporter

Information och bilder från våra aktiviteter hittar du framförallt på vår Facebook-sida. Följ oss!
 

Sommaren långpaddling "Hela Stockholms skärgård"
19-26 juli
Ledare: Clara Thunberg och Håkan Mattsson


Tältläger på Tärnskär


Hela gänget framför fyren på Svenska Högarna


Så här såg det ut hela veckan!

Gökotta 24 maj

Rekordmånga, 24 st, morgonpigga och fågelintresserade samlades den 24 maj till gökotta kl 06.30 vid Stockby. Vi guidades av Jan Scheja runt Stockbysjön, genom Trasthagen och till Långängskärret, där morgonpicknick avnjöts. Sedan  tillbaka till Stockby. En helt underbar morgon! Vi såg och/eller hörde ca 35 arter, som Jan hjälpte oss att identifiera. Bland dem fanns t.ex. lövsångare, grönsångare, gärdsmyg, taltrast, trädpiplärka, rödvingetrast, göktyta, svarthakedopping, sångsvan, skogssnäppa och grågås.

Stort tack till Jan för en lärorik och trevlig vandring!

 
image description
 

Vandring
I höst blir det en vandring 4 oktober på Sörmlandsleden, mer info,
Häng med!

Inspireras av vandringen vi gjorde i april: vandring på Roslagsleden