Välkommen ut

 – tillsammans med oss kan du börja ditt äventyr i eller odla ditt intresse i naturen!

Vi erbjuder friluftsaktiviteter för barn, ungdomar och vuxna. Just nu går vi in i den gröna säsongen med en stor variation av aktiviteter som passar både dig som är nybörjare eller van. Häng med på en upplevelserik vandringsled i hemmamiljö lågland eller fjäll. Paddla mellan skärgårdsöar eller följ med ut och lyssna på fåglar. Låt barnen komma med och upptäcka naturen med våra Strövare och Frilufsare

Som ny ordförande i lokalavdelningen här på Lidingö känner jag stolthet och glädje över alla fantastiska aktiviteter och trygghet i insikten om våra många erfarna och välutbildade ledare. Om du inte är medlem ännu  – kom med och prova på vad vi kan erbjuda just dig!

Läs om våra aktiviteter i vårt programblad, gilla oss på Facebook eller ta del av våra nyheter genom mejl. Tag gärna kontakt med styrelsen om du vill ha mer information.

En riktigt härlig vår- och sommarsäsong önskar vi er alla!
 

Inga Skoog

Ordförande
styrelsen.lidingo@gmail.com

 

 
image description
 

Välkommen till Friluftsfrämjandet Lidingö


Våra aktiviteter

 
Följ med på fjällvandring i augusti! Läs mer här
 
 

Nedan är ett urval av aktiviteter. Fler aktiviteter hittar du i menyn till vänster "Aktiviteter". Finns även att ladda ner som pdf: programblad

 

MTB

Vi tävlar inte på mountainbike, vi cyklar och övar teknik bara för att det är så härligt och roligt.

Läs mer om MTB här: http://www.friluftsframjandet.se/lidingo/mtb

 tä

 

Kajak

Här hittar du en översikt över alla kajakaktiviteter.

 

 
image description
 

Rapporter

Information och bilder från våra aktiviteter hittar du framförallt på vår Facebook-sida. Följ oss!

 

 

Friluftsfrämjarvandring på Gålö den 25 april 2015

Vi var 20 glada vandrare som samlades på Morarna på Gålö, för en härlig vandring i varierad terräng. Vi tog oss dit antingen per bil eller med kommunala medel. Trots att väderprognosen inte var så god, fick vi sol på färden, och lunchpausen kunde avnjutas högt upp med en fantastisk utsikt över södra skärgården – i sol! Den första delen av vandringen bjöd på lite klättring uppför bland sten och träd, men den andra halvan av vandringen var desto "snällare" och alla kände att vi fått en vacker naturupplevelse och mycket frisk luft.
Förutom många vitsippor och blåsippor såg vi gullvivor och hörde bofink och rödhake. Alla var mycket nöjda med vandringen och det utlovade regnet kom – som en droppe – när vi var framme vi målet. Vi vandrade nästan 12 km och starten var 10.30 och vi kom fram 15.00.

Ledare för turen var Tina Lalander och Anders Rosswall var kökarl.

 

 

Härlig vandring på SÖRMLANDSLEDEN
4 oktober -Etapp 1 och 2 (totalt 15 km)

Vi startade upp från Björkhagens T-bana och var inalles 22 vandrare. Vi startade med ett kort besök i den vackra Markuskyrkan och gick sedan en bred, jämn och vacker vandringsväg. Första fikarasten avnjöts på en höjd med fin utsikt över Söderbysjön. Efter rasten blev det lite tuffare vandring då gårdagens regn gjorde att rötter, stenar och hällar ibland var blöta och lite förrädiska. Delen var också bitvis mer backig. Vi tog det lugnt och allt gick bra. Lunchen intogs vid Strålsjön. Därifrån var det inte långt till Etapp 2. Denna etapp var enklare och trots en hel del trötta ben klarade vi av etappen galant. Hoppet stod till den Storstrut som Tina lovat skulle finnas vid etappmålet i Alby friluftsgård. Men, tyvärr var den slut för säsongen. Efter en kort paus här tog vi oss upp till bussen i Nyfors som tog oss hem igen, efter en härlig utedag.

Tack till alla för mycket trevligt vandringssällskap, tack till eminenta kö-karlar och för att ni alla tog mig på orden och tog med ert glada humör!

Tina och Anders


Hela gruppen vid fin utsikt (foto. Anders Rosswall)


Transport över bron vid Söderbysjön (foto. Anders Rosswall)

Sommaren långpaddling "Hela Stockholms skärgård"
19-26 juli
Ledare: Clara Thunberg och Håkan Mattsson


Tältläger på Tärnskär


Hela gänget framför fyren på Svenska Högarna


Så här såg det ut hela veckan!

Gökotta 24 maj

Rekordmånga, 24 st, morgonpigga och fågelintresserade samlades den 24 maj till gökotta kl 06.30 vid Stockby. Vi guidades av Jan Scheja runt Stockbysjön, genom Trasthagen och till Långängskärret, där morgonpicknick avnjöts. Sedan  tillbaka till Stockby. En helt underbar morgon! Vi såg och/eller hörde ca 35 arter, som Jan hjälpte oss att identifiera. Bland dem fanns t.ex. lövsångare, grönsångare, gärdsmyg, taltrast, trädpiplärka, rödvingetrast, göktyta, svarthakedopping, sångsvan, skogssnäppa och grågås.

Stort tack till Jan för en lärorik och trevlig vandring!

 
image description