Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Aktuellt

Välkommen på Regionstämma

Friluftsfrämjandet Region Syd hälsar alla våra lokalavdelningar välkomna till årets Regionstämma som vi håller på Marinmuseet i Karlskrona


Utbildningsprogram

Friluftsfrämjandet Region Syd erbjuder varje år ett brett utbud av utbildningar. Grundutbildning för dig som är ny ledare eller aldrig tidigare har genomgått utbildning samt fortbildningar om du vill ha lite ny inspiration och kunskap.


Kontaktlista Studiefrämjandet

Vi vinner på att samarbeta. Det finns mycket att tjäna på ett samarbete, inte minst när det gäller administrativt stöd.


Regionträffar - Träffpunkten

Träffpunkten är till för dig som vill diskutera stora som små frågor rörande Friluftsfrämjandet. Utbyta erfarenheter med andra lokalavdelningar, ta del av nyheter från regionstyrelsen eller kanske hitta en lokalavdelning och börja samarbeta över gränserna. Träffpunkten är till för er och har du önskemål om innehåll är du alltid välkommen att höra av dig till vår verksamhetsutvecklare.


Studiefrämjandet bjuder in till gratis föreningsdag

Lördagen den 16 april 2016 samlar vi krafterna och erbjuder alla ledare och föreningar som samarbetar med Studiefrämjandet i Skåne och Blekinge en heldag som har något att tillföra alla. Med tre parallella workshops att välja mellan så kommer du att kunna skräddarsy dagen och plocka godbitarna av det som just du är intresserad av. Dagen är givetvis kostnadsfri och vi bjuder på lunch och fika. Bor du långt ifrån Tyringe (i norra Skåne) finns det möjlighet att få resebidrag. Dessutom får alla som deltar ett eget exemplar av boken ”Föreningen - från idé till praktik


Skåne Lyfter

Ett säkert vårtecken är att "Skåne Lyfter" ger sig ut på turné, nu för 7:e året i rad. Årets turnéstopp är Kristianstad den 6 maj, Skurup den 7 maj och Ängelholm den 14 maj. Friluftsfrämjandet är med och visar upp sin verksamhet och alla hälsas Varmt Välkomna!


Äventyrliga dagen

Friluftsfrämjandets ambassadör, Sören Kjellkvist har genomfört fem stycken Äventyrliga Dagen med ungdomar som på olika sätt har drabbats av sjukdom, dålig självkänsla eller utanförskap. En helg i november kom turen till Åsa vars dröm är att vandra Pacific Crest Trail. Laholms lokalavdelning bjöd på ett fint värdskap och under 2016 hoppas vi att lokalavdelningar vill genomföra Äventyrliga dagen hos sig. Regionstyrelsen har avsatt pengar och det finns möjlighet att söka ekonomisk stöttning.


Studiefrämjandet erbjuder gratis föreningskunskap

Vi vinner på att samarbeta. Studiefrämjandet erbjuder alla lokalavdelningar gratis utbildning i Föreningskunskap och Valberedningskurs


Nyinvigning hos Lokalavdelning HK Vandraren

HK Vandraren är en liten lokalavdelning i Halland med verksamhet för alla med funktionshinder. De har renoverat ett gammalt torp i Biskopstorps naturreservat som heter Kronotorpet/Kroksjöholm.