Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Fjäll och vandring

Fjällen är fantastiska! Upplev oändliga mäktiga vyer, vackra växter, utsiktstoppar, tystnad, växlande väder, en porlande fjällbäck och snöklädda toppar. Följ med på turer till fots sommar och höst eller på skidor under vårvintern. Friluftsfrämjandet Uppsala har vanligtvis flera turer per år. När det finns turer att anmäla sig till finns länkar på denna sida.

Påsktur i Vindelfjällen

6 – 15 april 2017

 Följ med oss på en härlig vårvintertur längs Kungsledens början från Hemavan till Ammarnäs. Vi startar turen med utsikt i Viterskalet ”södra Lapporten” och håller oss på kalfjället. Vi följer den vackra, mäktiga U-dalen i Syterskalet och skidar fram, omgivna av högalpina toppar och avslutar med en nedförsbacke till Syterstugan. När vi dagen därpå når Tärnasjöstugorna, kan vi njuta av ett välförtjänt bastubad. Den senare delen av turen njuter vi av vyerna mot Ammarfjället och bakåt över Storfjället. Vi avslutar med turens längsta etapp över Lill- och Stor-Tjulträsket och längs Tjulån till Ammarnäs.

 Vi bor på fjällstation i Hemavan, STFstugor längs vägen och på ett vandrarhemliknade boende sista natten i Ammarnäs.  Som vanligt håller vi gärna fast vid ett väl beprövat sätt att umgås: gemensam trerättersmiddag om kvällarna tillagad av förutbestämda matlag. Ett utmärkt sätt att njuta!

 Vi gillar att du behärskar dina turskidor uppför och nedför med din packning, 15-18 kg. Den längsta dagsetappen blir ca 24 km, övriga dagsetapper mellan 10 och 16 km. Den totala sträckan är ca 9,7 mil och vi planerar dessutom att göra en dagstur med lätt packning.

 Antal deltagare: max 10

 Avresa: torsdag kväll 6 april

Hemkomst: lördag morgon 15 april

 Ledare: Lena Douhan Håkansson (lena.d.h@friluftsframjandet.se), Maria Rolf (maria.rolfy@gmail.com) och Ulrika Jahrmarkt (ujahrmarkt@hotmail.com)

 Anmälning senast 5 mars https://dinkurs.se/42013 

Anmälningsavgift: 400 kr

 

 Total deltagaravgift: prel 4200 kr. (inkluderar tåg-, och bussresor, ledarkostnad och avgift till lokalavdelningen. Logi (prel 2220 kr för STF-medlem) och mat tillkommer.

Betalning: anmälningsavgiften betalas direkt vid anmälan. Resterande summa betalas senast 3 mars till bankgiro 5177-5500. Som referens anges: fjäll och namn.

 Det preliminära detaljprogrammet finner du här

 

 

 

 

 

 

 

Kunskap och guider