Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Förskolor och skolor

Vi vill utveckla världens bästa hinkhällare och pölplaskare! Det är under förskoleåren som barns utveckling tar fart på riktigt. Det är då de lär sig att samspela med andra och deras personligheter växer fram. För oss är naturen det självklara klassrummet. Vi tror att barn mår som bäst när de får vara barn.

Att leka fram kunskap är grunden i allt vi gör. Forskning visar att den fria leken utomhus utvecklar barn både socialt och emotionellt. Att använda sig av naturen i lärandet väcker lusten och stimulerar hjärnans tillväxt, särskilt i åldrarna tre till sex år. Barn som vistas ute mycket är mer koncentrerade, mindre rastlösa och drabbas mer sällan av infektioner, än barn inom traditionell barnomsorg.

Friluftsfrämjandet erbjuder två nivåer av friluftsliv

Skogsmulle i förskolan är lite lättare och introducerar naturen som en aktivitet på schemat, utifrån barnens intresse och erfarenheter.

I Ur och Skur är en heltidsverksamhet och pedagogik som bygger på friluftsliv, utomhuspedagogik och upplevelsebaserat lärande i arbetet med målen i läroplanen.

 

Vår pedagogik

Unik pedagogik för alla sinnen! Friluftsfrämjandets I Ur och Skur-metodik och Skogsmulle i förskolan får varje barnutvecklas genom friluftsliv, lek, rörelse, spänning och upplevelser med alla sinnen!

Mer om vår pedagogik