Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Sol, bär, glass...

Finns det något somrigare än färska bär och glass? Vad representerar sommar bättre än solvarma jordgubbar? Och vad passar bättre till än glass?

Nu kanske du börjar fundera på hur utemat och glass fungerar ihop? Inga problem säger vi på Friluftsfrämjandet. Mattermosen fungerar minst lika bra till att hålla glass kall, som att hålla soppa och pasta varm. Så, varför inte ta till vara på den sista glöden under grillkvällen vid sjön till ginospett och glass? Det kommer garanterat göra succé!

Ta med kiwi, banan och jordgubbar ut. Dela frukten i bitar och trä upp tillsammans med jordgubbar på spett. Grilla över glöden och rulla de varma spetten i riven vit choklad. Servera med glass från termosen (och kanske några extra jordgubbar). Mums!

Tips! Lägg gärna termosen (öppen) i frysen någon timme innan du skopar ner glass i den. Den glassfyllda termosen kan sedan ligga kvar i frysen tills det är dags att ge sig av.