Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Skogshjältarna

Att ha tillgång till natur och friluftsliv är ofta socialt, ekonomiskt och kulturellt betingat. Barn vars föräldrar inte har vana att vistas i naturen får sällan chans att prova själva. Det vill vi ändra på, för alla barn mår bra av att uppleva och upptäcka friluftslivet, oavsett ekonomisk, social eller kulturell bakgrund. Därför har vi startat Skogshjältarna.

Skogshjältarna skapar äventyr runt hörnet, i en miljö som finns nära barnens hem och skola, i bostadsområden där friluftslivet traditionellt inte är så starkt. Skogshjältarna ger samtidigt verktyg och utbildning till barnens pedagoger så att de kan fortsätta äventyren med barnen.
Och sist, men inte minst, bjuder Skogshjältarna in barnens familjer så att de också får upptäcka och bli en del av barnens nyfunna naturäventyr.

Alla barns rätt

Att vistas i naturen är bra för både kropp och knopp, det visar en rad forskningsstudier. I ett långsiktigt perspektiv stärker det barnens hälsa. I ett kortsiktigt har de roligt och får en tryggare förankring i sin hemmamiljö. Båda är lika viktiga och något vi tycker alla barn borde ha rätt till. Friluftsliv för alla, helt enkelt. Det är vad Skogshjältarna handlar om.

aktuella frågor och projekt

Ta del av det roliga!

Som medlem får du en prenumeration av populära magasinet friluftsliv, möjlighet till massor av aktiviteter, attraktiva medlemserbjudanden, försäkring i samband med aktiviteter och mycket mer! Att vara medlem kostar mindre än en krona per dag. Låt äventyret börja!

Bli medlem