Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Skogsmulle hälsar: Naturen inte inställd av Corona

Med coronavirusets framfart är många sammanhang utanför hemmet, för barn som vuxna, inställda. Friluftsfrämjandets populära figur Skogsmulle påminner om att naturen fortfarande håller öppet som vanligt. För att inspirera fler att gå ut startas imorgon Skogsmulle 30 Day Challenge – varje dag i 30 dagar ger Skogsmulle en ny utmaning att göra i naturen.

– Man behöver inte ta sig långt bort för att kunna njuta av naturen. Det viktigaste är att du bara kommer ut i ett sammanhang där inte oron för corona tar så stor plats. Naturen med sin stora yta och friska luft är bra på det. Ta det som är närmast, en park, en skogsdunge eller ett större naturområde. Gå och leta vårtecken, gå balansgång på en pinne eller sten, klättra i ett träd, räkna årsringarna på en stubbe, fika, leka kurragömma, kasta kottar i en mössa. Det behöver inte vara något komplicerat, säger Cajsa Rännar, chefredaktör för Friluftsfrämjandet medlemstidning magasin Friluftsliv.

För att möta risken för ökat stillasittande i Corona-tider drar Friluftsfrämjandet och Skogsmulle imorgon igång Skogsmulles "30 day challenge". Med syftet är att uppmuntra till vistelse i naturen med barn.

Utmaningarna publiceras under förmiddagen på Friluftsfrämjandets Facebook och Instagram. Alla som publicerar ett foto med utmaningen och #skogsmulle30 deltar i utlottning av priser. Vinnarna lottas fram dagligen.

 

Följ detta på: Skogsmulle hälsar