Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Uddevalla kommuns folkhälsopris 2017

2017 års folkhälsopris går till Friluftsfrämjandet, Uddevalla!

Motiveringen lyder:

En ideell förening som i ur och skur under 80 år tagit med Uddevalla kommuns invånare i en härlig gemenskap på naturupplevelser som
paddling, vandring och skridskoåkning. De håller fjällstugorna öppna vintertid och erbjuder naturen som mötesplats i form av skogsmulle, seniorvandring och information om friluftslivet till nyanlända. Engagerade ledare bidrar till en positiv miljö och jämlik hälsa oavsett ålder eller kulturell bakgrund så att vi tillsammans kan bidra till en socialt, ekologisk och därmed ekonomisk hållbar framtid.

En liten delegation hade äran att delta i Kommunfullmäktiges möte för att ta emot diplom och en uppmuntrande prispeng.

Vi är mycket stolta och glada över att uppmärksammas - för många eldsjälars insatser under många års tid, och inom många grenar. Med vardagsvandrare i trettio års tid, barnverksamhet på flera platser i kommunen, långfärdsskridsko och paddling, mm. För våra leder och stugor på Herrestadsfjället.

...och för att Du deltar och uppskattar verksamheten.

Mer än 60 ledare, funktionärer m fl, 800 medlemmar ser fram emot fortsatt folkhälsoarbete. Tillsammans bildar vi alla en rörelse som har framtiden för oss. I vår egen verksamhet och i samarbete med andra föreningar.

Nu tar vi nästa 80 år som lokalavdelning. Friluftsfrämjandet som rikstäckande förening har varit verksam i 125 år och Skogsmulle fyller 60 år i år.

Årets äventyrsdag i september blir lite av födelsedagsfest.

Stolta och glada grenledare och representanter för styrelsen vill tacka för ALLA insatser från ledare, funktionärer och medlemmar!