Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Om friluftsliv när restriktionerna minskar

Vår verksamhet i Uddevalla och i resten av Friluftsfrämjandet bygger på aktiv uteverksamhet och nyttan av det får vi mycket uppskattning för. När pandemin släpper taget och oron lättar mår vi bra av att vara ute att röra oss och att vara aktiva.(uppdaterad 2022-02-15)

Stugorna hålls öppna söndagar kl 11-15 - Men inte alla varje söndag!. Detta annonseras specifikt på friluftsframjandet.se/uddevalla och facebook.com/uddevallafriluft.

Läs mer på sidan stugöppet

Kåtan och Kölnestugan är alltid öppna för egen vila – men utan verksamhet.

Kärrestugan, Krokestugan och Hällerstugan kan hyras.

Vi gläds åt att många rör sig i markerna. Allmän hänsyn och smidighet underlättar för alla.

Om du uppskattar stugorna, stugvärdarnas ideella arbete och Friluftsfrämjandets verksamhet och vill bidra praktiskt i vårt arbete så kan du kontakta oss i Uddevalla genom uddevalla@friluftsframjandet.se. Du kan också bli medlem på friluftsframjandet.se/medlem och delta i alla våra aktiviteter – eller om det passar dig bättre, swisha ett bidrag till 123 459 64 41

 
Leden mellan Hällerstugan och Kölnestugan är översvämmad ca 1 km från Kölnestugan pga bäverdämme och går ej att passera. Det går bra att gå till två Goa platser ifrån Hällerstugan-hållet, en vid Furuvattnet och en vid Björkevattnet.

------------

När det gäller samåkning så låter vi det fortfarande vara upp till var och en att lösa. Vi respekterar den som inte vill ha eller vara passagerare.

Samtidigt är det lättare att nå vissa av våra må och startplatser om det inte skapas trängsel vid parkering. Det är en balansgång - och vi hoppas på förståelse.

Sammantaget tror vi att mer uteaktiviteter är positivt för folkhälsa, ger ljusglimtar i en vardag och har sociala värden, med viss varsamhet och framförallt respekt för andra deltagares försiktighet.

 

Webbplatsen visar tills vidare aktuella information.

https://www.friluftsframjandet.se/aktuellt/covid19/

På facebook kan det också dyka upp aktuell information.

 

Tänk på att ett ökat friluftsliv betyder mer slitage. Tänk på allemansrättens skyldigheter. Se också Uddevalla kommuns budskap till oss som är ute.

 
Hans Rengman
Ordf FF Uddevalla

 

friluftsframjandet.se/uddevalla                         facebook.com/uddevallafriluftimagesdjm2.png                                                          image3hgb6.png