Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Årets ö-vandring 2018

Tradition sedan några år att göra en vandring i kustbandet eller allra helst ute på någon ö en gång under sommaren. I år Rörö.

ts ö-vandring var ”Rörö revisited”, med tillägg av en sväng utmed nordöstra sidan av Stuvö & Hälsö, där det finns en attraktiv kustbebyggelse med gamla anor (plus en del nytillkommet i samma stil). Allt som allt ungefär åtta kilometer. 

Att resa till Rörö är en utflykt i sig, med först landsvägsfärja mellan fastlandet och Öckerö och sedan ny färja ut till Rörö.  Ön är inte bara ett reservat med säregen natur – strandängar och rullstensstränder och därutanför västerhavet – den är också hemmahamn för en betydande fiskeflotta och en knutpunkt för Sjöräddningen på Västkusten. Sjöräddningens båtar i rött, gult och vitt är det första man lägger märke till när man stiger iland från färjan. 

Sommaren har ju varit varm och den här dagen var inget undantag. Svalkande bad blev det på Hälsö, i salt och klart vatten. Lite strömt dock, om man inte passade sig var det lätt att flyta iväg bort till Björkö på andra sidan sundet.

Avslutningsvis lite läskande i olika former på Evas Hamnkafé. Glass, kaffe, öl …med eller utan tilltugg.