Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Aktuellt

Aktuell information

Om friluftsliv i coronaorons tid.

Vår verksamhet Friluftsfrämjandet bygger på aktiv uteverksamhet och nyttan av det får vi mycket uppskattning för. Även i Corona-tider mår vi bra av att vara ute att röra oss och att vara aktiva.

Vi ser på varje aktivitet i sig och bedömer risk och nytta/glädje. Det kan gälla målgrupp, transporter/ samåkning, aktivitetens längd, gruppstorlek mat mm - eller övernattning mm. Vi försöker se till att inte packa ihop och lägga ner vår verksamhet alldeles, vi kan förändra lite och minska riskerna, och sedan - någonstans måste vi dra en gräns för var vi tror att det inte är lämpligt att hålla en aktivitet, Viktigt är också att ledare och funktionärer är trygga i SIN roll.

Särskild hänsyn ska vi ju också ta till de riskgrupper som Folkhälsomyndigheten har definierat.

Sedan har ju också medlemmar/deltagare ett ansvar att inte delta om man är smittbärare eller i riskgrupp - men det känner nog individen bäst.

Kring barngrupperna är det viktigt att vi tar seriöst men inte panikartat på regelverk som t ex Folkhälsomyndighetens checklistor mm - och ledarnas varsamhet.

FF i hela landet lanserar Skogsmulle 30 - med små utmaningar varje dag - just för att locka barn ut i aktivitet och frisk luft. Det är en satsning som redan gett mycket stort positivt gensvar. Det kommer också andra aktiviteter ute på egen hand framöver.

Sammantaget tror vi att uteaktiviteter är positivt för folkhälsa, ger ljusglimtar i en vardag som känns tyngre än vanligt och har sociala värden - om än på lite större avstånd än vanligt.

Välkommen ut!

Årsmötesprotokoll

Vår verksamhet präglas av öppenhet och demokrati därför publicerar vi vårt senaste årsmötesprotokoll och verksamhetsberättelse.

Årsmötesprotokoll 2020
Verksamhetsberättelse 2020