Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Medlemsbrev mars 2021

2021-04-15

Nu blir dagarna längre och luften värms upp. Efter några soliga dagar har tussilagon börjat blomma, fåglarna kvittrar och årets första citronfjäril har setts.  Läs mer.

Den nya styrelsen hade sitt första möte för ett par veckor sedan, och eftersom vi är 8 medlemmar i styrelsen kunde vi träffas utomhus och prata om hur vi ska jobba framöver och vad vi ska fokusera på under året. Mest av allt vill vi förstås kunna hålla igång vår verksamhet – även om det ännu en tid får bli i mindre grupper. Men vi fortsätter att hoppas på att vi snart ska kunna komma tillbaka till ett mer normalt läge, där det är lättare att träffas.

Barn och Ungdom

Flera av våra grupper har startat upp verksamheten och har planerat in ett spännande program för våren. De begränsningar som gäller antal vuxna som kan träffas gör det tyvärr svårt att bedriva verksamheten för de yngre barnen som behöver en vuxen med sig. Vi funderar på hur vi kan göra – och samtidigt hoppas vi att restriktionerna snart kommer att lättas så att vi kan ha träffarna som vanligt igen.

Vi har flera nya ledare som kommer att gå utbildning under våren och kommer att kunna starta nya grupper för att fler barn ska kunna vare med i vår verksamhet.

Planeringen inför sommaren rullar på, och vi kommer att upprepa den lyckade satsningen från förra året med dagläger för barn och ungdomar. I år kommer vi att ha tre läger för olika åldersgrupper. Vi har fått bidrag från Thordénstiftelsen för att köpa in ytterligare tre mindre kajaker som passar ungdomar. Förutom att de kommer att användas av de strövar och lufsargrupper som vi har, hoppas vi också att kunna genomföra några ungdomspaddlingar under sommaren.

Vandringar

Våra vardagsvandrare har ännu inte startat upp verksamheten i vår. Begränsningen till 8 vuxna som får träffas samtidigt gör det svårt, men vi tittar på hur vi ska kunna komma ut och vandra i mindre grupper. Vi återkommer så snart vi har en bra lösning. Vi vill ju helst ta anmälan via vår webbsida och på det sättet säkerställa att vi får lagom stora grupper, men har fått till oss att detta inte skulle fungera för deltagarna på vardagsvandringar.

Vi utbildar också nya vandringsledare under våren och hoppas att vi längre fram i vår och i sommar kan erbjuda vandringar kvällstid och på helger.

Kajakverksamheten

Kajakerna ligger ännu i vintervila, men strax är det dags att dra igång verksamheten för våren. Kajakledarna håller på att planera för både kvällspaddlingar, kurser, dagsturer och helgpaddlingar. Återigen ställer restriktionerna till det för oss, så vi planerar för att paddla i små grupper, men hoppas på att vi får vara lite fler när det blir dags. Var vill du paddla? Har du förslag på temapaddlingar? Passa på att maila dina önskemål till kajak.ljungskile@friluftsframjandet.se så ser vi om vi kan få till det.

Kallbadhuset

Vid Kallbadhuset börjar nu planeringen för vad som behöver göras inför sommaren. Kallbadhuset är en älskad plats av många och det har varit många vinterbadare och skridskoåkare där i vinter. Det är roligt att platsen nyttjas året runt. Ibland glöms det kvar skräp – hjälp oss gärna genom att plocka med er det ni hittar om ni har vägarna förbi. Vi behöver alla hjälpas åt för att det ska fortsätta vara trevligt.

Vandringsleder

Vi planerar för en ny arbetsdag på Skarsjöleden i vår och hoppas att vi blir många som kan hjälpa till. Leden används året runt av många, och vi behöver vara många i föreningen som hjälps åt för att det ska vara fortsatt trevligt att vandra i området.

Till sist

Vi är glada att ha med dig som medlem och hoppas att du hittar något i vårt utbud som passar dig. Men vi behöver ständigt utvecklas och behöver alltid nya krafter som engagerar sig. Vill du vara mer aktiv? Hör av dig till någon av våra sektionsledare. Mailadresserna ligger på vår hemsida. Vill du dra igång nya aktiviteter där vi ännu inte är aktiva? Hör av dig till oss i styrelsen på styrelse.ljungskile@friluftsframjandet.se

Styrelsen Friluftsfrämjandet Ljungskile