Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Medlemsbrev december 2021

2021-12-13

Plötsligt blev det vinter med snö och kyla! Hela världen glittrar och glänser! Låt oss hoppas att vi får en vit vinter då vi kan njuta av naturen på skridskor och skidor och ta vara på den kalla årstiden. Under hösten har vi kunnat bedriva vår verksamhet nästan som vanligt, och vi hoppas att det kan fortsätta på det viset framöver.

Barn och Ungdom
Vi avslutar året med full aktivitet i alla våra barn- och ungdomsgrupper. Ungefär 90 barn och ungdomar har under hösten deltagit i verksamheten och tillsammans med våra inspirerande ledare varit ute på äventyr som Knopp, Knytte, Mulle, Strövare eller Frilufsare. En av våra Lufsargrupper har varit med och lagat spänger utmed Skarsjöleden. Jätteroligt att vi hjälps åt med att underhålla lederna.

Vi har många barn som skulle vilja vara med i en grupp, men vi behöver bli fler ledare. Vill du och ditt barn vara med och starta upp en grupp? Vi erbjuder utbildning för dig som vill bli ledare och är en aktiv sektion som hjälper och stöttar varandra.

 

Vandringar
Vardagsvandrarna har haft 10 vandringar under hösten, och som vanligt har de varit mycket populära. I snitt har det varit 25 personer vid varje tillfälle. Vardagsvandrarna samlar in 1 kr per vandrad kilometer till projektet ”Take me to School”. Totalt samlades det in 1.287:- under hösten. Planeringen inför vårens vardagsvandringar är i full gång. Vardagsvandringarna läggs nu upp på Äventyrshanteraren där man kan anmäla sig till vandringen. Just nu är det lite tomt innan vårens vandringar lagts upp, men de kommer snart. Det är viktigt att använda denna funktion för att försäkringar ska gälla och för att vi ska kunna följa GDPR-lagen. Det kan verka lite krångligt initialt, men det fungerar bra för kajaksektionen och för andra lokalavdelningar, så vi hoppas verkligen att vi till våren kan använda systemet fullt ut även för vardagsvandrarna.

Vandringssektionen har också bokat in 5 helgvandringar och 5 kvällsvandringar våren 2022. I juni planeras för en vandring med övernattning. Vi har ett nytt härligt ledargäng som börjat bygga upp en utökad vandringsverksamhet. Vi vill gärna bli fler som kan hjälpas åt med att planera och genomföra vandringar. Vill du vara med? Ta gärna kontakt med vandring.ljungskile@friluftsframjandet.se.

 

Ljusa Ljungskile
Friluftsfrämjandet var med på Ljusa Ljungskile och bjöd på varm saft och nygräddade krabbelurer. Mulle var där och hälsade på barnen och ett par av våra strövarungdomar hjälpte till att servera. Jätteroligt att så många tittade förbi och hälsade på oss!

 

Kajakverksamheten
Nu är det kallt i vattnet och isen börjar lägga sig. Men kajaksektionen går inte i ide för det. Det planeras för fullt inför nästa säsong. Vi har köpt in lite nya paddlar och en ny kajak.

 

Långfärdsskridsko
Vi ordnar turer på långfärdsskridsko tillsammans med lokalavdelningen i Kungälv om vädret och isläget är bra. Titta på Kungälvs aktiviteter där turerna läggs ut om det finns möjlighet att åka. Vi vill att alla som är med har gått en säkerhetskurs först. Dessa ligger nu ute på aktivitetshanteraren under Kungälvs lokalavdelning.

 

Kallbadhuset
Kallbadhuset är nu invintrat för säsongen, vatten och toalett är avstängt. Soptunnorna är också borta eftersom vi inte har sophämtning på vintern. Så var noga med att ta med er skräpet hem så att det ser trevligt ut även under vintersäsongen.

Vi vet att många badar vid Kallbadhuset även på vintern, eller har det som startplats för skridskoturer. Hjälp oss att hålla ordning, och kom ihåg att om ni tar upp en vak måste den märkas ut tydligt så att ingen ramlar i.

 

Vandringsleder
Friluftsfrämjandet Ljungskile ansvarar för skötsel och underhåll av Skarsjöleden och etapp 11 på Bohusleden. Vi gör besiktning av lederna och har löpande tillsyn över vandringsleder och rastplatser. Upptäcker du hinder eller skador på lederna eller vid vindskydden så kontakta magnus@villamotionera.se

 

Till sist
Vi är glada att ha med dig som medlem och hoppas att du hittar något i vårt utbud som passar dig. Vi behöver ständigt utvecklas och behöver alltid nya krafter som engagerar sig. Vill du vara mer aktiv? Hör av dig till någon av våra sektionsledare. Mailadresserna ligger på vår hemsida. Vill du dra igång nya aktiviteter där vi ännu inte är aktiva? Hör av dig till oss i styrelsen på styrelse.ljungskile@friluftsframjandet.se

 

Sist men inte minst vill vi önska er alla en riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR!