Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Medlemsbrev december 2020

2020-12-06

Ett konstigt och annorlunda år går mot sitt slut. Mycket som var planerat blev annorlunda eller inställt, men det finns mycket att göra på egen hand och vi ser fram mot en ny säsong som förhoppningsvis inte blir lika Corona-präglad. Läs mer!

Medlemsbrev Friluftsfrämjandet Ljungskile december 2020

Vi har inte kunnat träffas som vi brukar, och nu när det blir mörkare och kallare märks det ännu mer än tidigare. Som tur är bor vi så att vi kan komma ut och njuta av naturen och den friska luften. Klicka här för att hitta en massa förslag på vad man kan hitta på med familjen eller en liten grupp vänner. Det finns fortfarande mycket vi kan göra, och det kommer en vår när vi förhoppningsvis kan göra mer av det vi är vana vid.

Barn och ungdom

Under hösten har våra barngrupper haft flera aktiviteter och kunnat träffas. Avslutningarna blev inte riktigt som planerat eftersom vi fick strängare restriktioner. Vi vill tacka alla ledare som så flexibelt anpassat verksamheten och sett till att grupperna kunnat träffas på ett säkert sätt ute i naturen. Planeringen inför våren är igång i ledargruppen, och vi räknar med att kunna starta ytterligare någon grupp.

Vandringar

Våra vardagsvandrare har haft flera träffar i höst. De fantastiska vandringsledarna hade satt ihop ett varierat och intressant program. Det är inte bara vandring utan även information om vår natur, kultur och historia. Dessa vandringar är otroligt populära och det lockar väldigt många deltagare. Vi har tittat på olika sätt att säkerställa att vi kan hålla oss till de restriktioner som finns. Vi tvingades ställa in de sista vandringarna för att inte allt var på plats. Dessa teman återkommer till våren, då vi kommer att be alla anmäla sig via Friluftsfrämjandets hemsida, för att på så vis kunna ha koll på hur många som kommer och kunna ha flera grupper som kan hållas isär så det inte blir för många på samma plats. Till våren planerar vi också fler vandringar på lördagar och söndagar. Tack till alla ledare och deltagare som gör våra vandringar så speciella.

Kallbadhuset

Vid Kallbadhuset har vi nu gjort iordning för vintern och stängt av vattnet, och därmed också toaletten. Vattenledningarna vid kallbadhuset är inte vintersäkrade, så vi måste stänga av för att det inte ska frysa sönder. Vi vet att många fortfarande njuter av att sitta vid kallbadhuset och njuta av utsikten, ta sig ett kallt dopp eller grilla vid eldstaden. Det är roligt att platsen nyttjas året runt. Ibland glöms det kvar skräp – hjälp oss gärna genom att plocka med er det ni hittar om ni har vägarna förbi. Vi behöver alla hjälpas åt för att det ska fortsätta vara trevligt.

Vandringsleder

Friluftsfrämjandet i Ljungskile ansvarar för skötseln av Skarsjöleden och en del av Bohusleden. En hel del arbete läggs ned med att röja, fixa till spänger och hålla ordning på leder och vindskydd. En arbetsdag ordnades i höstas då tyvärr väldigt få hade möjlighet att vara med. Vi planerar för en ny arbetsdag till våren då vi hoppas att vi blir fler som kan hjälpa till för att hålla vandringslederna i trim.

 

Vi planerar framåt

Planeringen för vårens och sommarens aktiviteter är i full gång. I slutet av februari har vi årsmöte. Kallelse och material kommer ut i slutet av januari. Om det blir så att vi kan samlas eller om det blir ett digitalt möte vet vi inte än. Valberedningen har dragit igång sitt arbete, och om du är intresserad av att hjälpa till och vara med i styrelsen får du gärna höra av dig till Dan Persson som är sammankallande i valberedningen. dan.persson@friluftsframjandet.se

Nu ser vi fram emot att snart fira jul och ha några lediga dagar när man kan vara ute och fånga dagsljuset. Sedan siktar vi på en vår där vi hoppas att vi återigen kan träffas i lite större grupper och umgås.

Vi önskar er alla en God Jul och ett Gott Nytt År!

Styrelsen Friluftsfrämjandet Ljungskile