Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Nattvandring Kinnekulle 2017

Klassisk vandring i Kinnekulles fina natur


Årets största arrangemang ”Nattvandring Kinnekulle” ägde rum 2017-05-26  för 33:e året i rad. Första nattvandringen ägde rum 1985 och genom åren har ca 70 000 personer gått vandringen.
Vandringen ingick i projektet ”Vandra i Skaraborg” genom ett samarbete med turistbolaget Destination Läckö.
Antal nattvandrare var 3 114 st varav 256  st barn. Dessutom deltog 133 st hundar.

Vid starten spelade traditionsenligt Hällekis Musikkår under ledning av Lena Öberg. Det bildades långa köer med folk som lyssnade på musiken och väntade på att få ge sig iväg. Exakt 19.30 går starten.
Efter att ha passerat den natursköna Bredängen började stigningen upp till klubbstugan Kulleberg, där det serverades saft och vatten till tonerna av Lidköpings dragspelsklubb. En viktig samlingsplats blev som alltid Salen för en stunds gemenskap samt att avnjuta blåbärssoppa och varmkorv

Vandringen fortsatte sedan ned mot stenbrottet, som effektfullt lystes upp av hundratals  marschaller. I slänten mot sjön hade marschaller placerats i form av siffrorna 3 och 3 som symboliserar det 33:e vandringsåret.
Strax innan Truckvägen serverades saft och vatten. I Hönsäters kapell spelade organist Elin Johansson på kyrkoorgel och framförde bl a ”Interlude” av Cecar Frankt och Evert Taubes ”Så skimrande var aldrig havet”.

Vid målgången i Hällekis skola fick alla barn och hundar pris. Utlottning skedde på startkorten för de vuxna, där första priset var en klocka från Thorsbergs Stenhuggeri. I skolan kunde man också köpa kaffe och fralla, efter den en mil långa vandringen.