Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Nattvandringen Kinnekulle 2016-05-06

Klassisk vandring i Kinnekulles fina natur

Årets största arrangemang - Nattvandring Kinnekulle
Ägde rum 2016-05-06  för 32:a året i rad.

Vandringen ingick i en 4-dagars vandringshelg genom ett samarbete med turistbolaget Destination Läckö, där de övriga vandringar var Vallevandring, Kvarnstensvandring och Kinnemilen.

Antal nattvandrare var 4 361 st varav 397 st barn. Dessutom deltog ca 194 st hundar. Det vackra vädret bidrog till att det blev deltagarrekord.

Vid starten spelade eminenta Hällekis Musikkår under ledning av Lena Öberg. Efter att ha passerat den natursköna Bredängen började stigningen upp till klubbstugan Kulleberg, där det serverades saft och vatten under tonerna till Lidköpings dragspelsklubb. En viktig samlingsplats blev som alltid Salen för en stunds gemenskap samt att avnjuta blåbärssoppa och varmkorv. Här bjöd också musikern Hugo Ljungkvist på ett blandat program, bl a ”The River” där han skrivit både text och musik.

Vandringen fortsatte sedan ned mot stenbrottet, där fyra elever från kommunens musikskola slog på virveltrummor. Det blev mycket effektfullt tillsammans med alla marschaller som lyste upp brottet. I sjön var marschaller placerats på en flotte i form av siffrorna 3 och 2 som symboliserar det 32:a vandringsåret.
Strax innan truckvägen serverades saft och vatten. I Hönsäters kapell spelade organist Helena Ambertsson på kyrkoorgel och framförde många klassiska musikstycken, men även visor och några jazzlåtar.

Vid målgången i Hällekis skola fick alla barn och hundar pris. Utlottning skedde på startkorten för de vuxna, där första priset var en klocka från Thorsbergs Stenhuggeri. I skolan kunde man också köpa kaffe och fralla, efter den en mil långa vandringen.