Covid-19 och Friluftsfrämjandet (Uppdaterad 2022-01-10)

Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Skogsknopp 1-2 år

Skogsknopp är gruppen för barn i åldern 1-2 år som vill gå på upptäcksfärd. För tillfället finns ingen aktiv grupp för Skogsknopp.

I naturens snubbelvärld träffas de minsta barnen med sina föräldrar och ledare. De kryper runt i skogsdungen/parken nära hemmet och upptäcker med alla sina sinnen och får sin första riktiga kontakt med naturen. Efter alla upptäckter tränar de att sätta sig på sittdynan innan det är dags för den medhavda matsäcken.

Med hjälp av lekar och sånger blir de vän med stubbar, kottar, myror och maskar. Ingen annan lekplats kan mäta sig med äventyren i naturen och här behövs ingen dyr utrustning. Vår verksamhet tillfredställer barnens nyfikenhet och upptäckarglädje samt utvecklar barnens ansvar för det som lever. Ju yngre barnen är när de får sin första kontakt med naturen, desto större blir deras intresse för naturen under resten av livet. I naturen får barnen möjlighet och stimulans att använda alla sina muskler. Barnens möjlighet till kroppslig aktivitet har stor betydelse för barnens totala utveckling.

Friluftsfrämjandet Hammarö

hammaro@friluftsframjandet.se