Covid-19 och Friluftsfrämjandet (Uppdaterad 2021-09-22)

Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Tipspromenader våren 2021

2021-03-21

Välkommen ut i skogen på vårens tipspromenader på Kilene! Söndag den 21 mars klockan 10 drar det igång, men du har möjlighet att ge dig ut när som helst under veckan. Tipspromenaderna är nämligen obemannade och frågorna är uppe hela veckan för att undvika trängsel och folksamlingar under pandemin.

Så här går det till: vid Friluftsfrämjandets stuga på Kilene finns tipspromenadtalonger att hämta, ett Swishnummer att betala startavgiften till, 20 kr för vuxna och 10 kr för barn. Sedan är det bara att ge sig ut på 2,5 km-slingan där frågorna är uppsatta, samt snart även 5 km. Det är bra om du kan ta med egen penna. När du kommer tillbaka rättar du din kupong och lägger den i en låda. Vinnarna publiceras på Friluftsfrämjandets Facebooksida söndagen efter att veckan passerat. 

Den populära Ägglunken, som brukar vara söndagen före påsk kommer i år att ha ett annorlunda upplägg. Under de två omgångarna som startar söndag 28 mars respektive söndag 4 april (påskdagen) är det hela tre vinster per dag. Vinsterna är varannan dag från Lillängshamnen Fiskrökeri och varannan dag från Udden, Möruddens restaurang. Avgiften för Ägglunken är 30 kr för vuxna och gratis för barn. 

Vi hoppas att tipspromenaderna kan vara ett möjligt alternativ till att träffas och ha trevligt trots coronapandemin, men det bygger på att var och en att tar eget ansvar. Tänk på att hålla avstånd och delta bara om du är fullt frisk! Så kan vi alla hjälpas åt att minska smittspridningen i vårt samhälle samtidigt som vi kan njuta av frisk luft och vara ute i naturen.