Covid-19 och Friluftsfrämjandet (Uppdaterad 2021-09-22)

Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Förändrad verksamhet med anledning av coronapandemin

2020-04-01

Friluftsfrämjandet Hammarö följer skärpta riktlinjer för verksamheten i dessa tider av coronavirusets framfart. Inomhusträningen Håll i form flyttas utomhus från och med 2 april. Tipspromenaderna fortsätter obemannade och frågorna sitter uppe hela veckan.

Vid extrainsatt styrelsemöte den 1 april 2020, har vi i Friluftsfrämjandet Hammarö beslutat att vi följer de rekommendationer Friluftsfrämjandet fått speciellt från Folkhälsomyndigheten, dvs:

    • Ingen samåkning till aktiviteter
    • Ingen matlagning tillsammans
    • Ej dela tält eller vindskydd
    • Hålla 2 meter mellan deltagarna

Utöver detta ska vi ställa in alla aktiviteter som riktar sig till deltagare över 70 år eller leds av ledare i samma ålder.

Vi i styrelsen för Hammarö lokalavdelning beslutar även att vår inomhusverksamhet, Håll i form, flyttas ut från och med den 2 april. Grenledare för Håll i form meddelar vilka pass som kommer att hållas utomhus. 

Om verksamheten vad gäller alla grenar (barngrupper, träning mm) behöver anpassas på något sätt (plats, tid, etc)  för att passa de nya direktiven så avgör ledarna för de olika grupperna det själva tillsammans. 

Tipspromenaderna, som från den här säsongen har varit obemannade, fortsätter på samma vis. Frågorna finns uppsatta från söndag morgon på 2,5 och 5 km-slingorna och facit finns i mål. De finns där hela veckan för den som vill motionera och samtidigt testa allmänbildningen. Vi behöver alla fortsatt komma ut i naturen och röra på oss för att må bra. Så välkommen ut i skogen och håll avstånd!