Logga in på Mina sidor
Glömt lösenord?
Bli Medlem

Små vandrare på stora äventyr

Kom med oss ut på äventyr! Under våren arrangerar vi tre träffar för barnfamiljer. Träffarna är gratis och ni behöver varken ha förkunskap eller någon speciell utrustning. Nedan kan ni läsa vad som händer på varje träff. Och kom ihåg, både äldre och yngre syskon får gärna hänga med om du tror att aktiviteten skulle passa.

Långvandring för barnfamiljer

26 mars, 10.00–14.00
Vi vill visa hur lätt det är att komma ut på Skåneleden från Veberöd – den börjar ju mitt i byn! Därför börjar vi inne i Veberöd och går 6–7 km i blandad terräng. Det är en fin sträcka som är ganska enkel att gå. Ungefär halvvägs stannar vi för en gemensam lunch. Som lunch kan ni t.ex. ta med varm dricka och några goda mackor.
Målgrupp: Familjer med barn från sju år.
Samlingsplats: Coops parkering
Sista anmälan: 23/3

Prova på friluftsliv: eld, mat & vindskydd

30 april, 10.00–14.00
Vi samåker till Skåneleden vid Dörröd där det finns en fin rastplats med vindskydd. Där får både barn och vuxna prova på olika friluftstekniker, som att göra upp eld, laga mat på stormkök och att sätta upp vindskydd. Aktiviteten riktar sig främst till familjer med skolbarn och ska vara spännande även för ungdomar, men även yngre barn är välkomna att hänga med.
Vi har som sagt planerat att samåka till Dörröd från Veberöd. Om du saknar bil så hör av dig. Vi hjälper till med att ordna så att ni får plats i någon bil.
Målgrupp: Familjer med barn i alla åldrar.
Samlingsplats: Coops parkering
Sista anmälan: 23/4

Barnvagnsvänlig promenad med lek & pyssel

29 maj, 14.00–16.30
Vi går en trevlig, ganska kort promenad längs Skåneleden fram till Friluftsfrämjandets stuga vid Krankesjön där vi stannar för lek och pyssel. Gula stugan, som den heter, har en fin utemiljö där barnen kan leka tryggt och i stugan finns toaletter och möjlighet att värma mat.
Målgrupp: Familjer med barn mellan noll och sex år.
Samlingsplats: Silvåkra fågeltorn
Sista anmälan: 22/5

Anmälan

Anmälan till Julia Richoz: 0722-34 82 60, julia.richoz@gmail.com. Ange hur många ni blir och ålder på barnen.

Träffarna arrangeras av Friluftsfrämjandet i Veberöd med stöd av Region Skåne och SkåneledenRegion Skåne