Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

  • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
  • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Funkisgrupper för barn 4-12 år

Tanken med funkisgrupper är en mindre grupp med barn som har funktionsvariation

Vi bildar en grupp med 6-10 barn i liknande ålder. Antingen med liknande variation eller i den mån det går med olika funktionsvariationer.

Precis som i våra övriga grupper behöver vi er föräldrar som ledare. Kanske ännu viktigare i dessa grupper då ni har bättre insikt och förståelse för hur man måste möta barnens behov för att de skall känna sig bekväma, trivas och ha roligt i naturen. 

Ledarskapet behöver vara anpassat, vilket innebär att ni lär känna varandra väl, ni ledare är tydliga och man tar det lugnt i gruppen. Detta ska vara en grupp där barnen kan känna sig som alla andra och vara tillsammans med kompsiar med liknadne förutsättningar.

Vi ser gärna att ni är 2-3 ledare beroende på gruppens storlek. Vi bidrar med uppstart av gruppen guidning och mentorskap i ledarrollen samt administration från kansliet under vägens gång.

Läs mer om vad man gör i de olika åldrarna genom att gå in på varje verksamhet. Vår verksamhet - Friluftsfrämjandet (friluftsframjandet.se)

Läs mer om vad det innebär att vara ledare i Friluftsfrämjandet, Malmö lokalavdelning. Ledare i Malmö - Friluftsfrämjandet (friluftsframjandet.se)

Har du frågor kring verksamheten eller anmälan hör av dig till Marie Lindahl på marie.lindahl@friluftsframjandet.se eller 072-5780602