Sök på webbplatsen

Hitta lokalavdelning

Som medlem får du

 • Tillgång till Sveriges bredaste utbud av guidade friluftsaktiviteter
 • Stödjer vårt arbete med hela Sveriges friluftsliv, och mycket mer...
Bli medlem

Logga in

Covid -19 rekommendationer 20 januari 2021. Håll i, håll ut!

2021-02-05

Uppdatering 2021-02-05

Vi fortsätter att avråda från alla aktiviteter där mer än 8 (inklusive ledare) födda 2002 eller tidigare deltar. Våra rekommendationer är i linje med FHM, smittskydd Skåne och Riksorganisationen.

Dessa rekommendationer gäller tills vidare och så fort vi får andra rekommendationer från myndigheter kommer vi att uppdatera våra riktlinjer.

Vi vet inte i dagsläget hur det kommer att bli med bussarna längre fram till våren, men återkommer så fort vi vet något.

Tack för allt ert fantastiska arbete.

Nytt 2020-11-17

Styrelsen har tisdagen den 17 nov tagit beslut att pausa all aktivitet där fler än 8 personer (inklusive ledare) födda 2004 eller tidigare närvarar. Dessa riktlinjer kommer till en början att gälla fram till den 12 januari så länge vi inte meddelar något annat.

Nytt 2020-10-29 

Hej alla fantastiska ledare,   

Vi vill börja med att tacka er alla för det otroliga arbete ni gör under denna termin. Ni har genomfört en massa spännande äventyr trots de begränsningar som den rådande pandemin satt upp. Vi har hört om och sett bilder från många av era fantastiska områdesnära äventyr.   

Vi vill påminna om att hålla i och hålla ut även fortsättningsvis.

 • Vi har en bussgång kvar den 14 november och vi väljer att ställa in de hyrda bussarna den 14 november. Avråder från samåkning och uppmanar till områdesnära äventyr. Alla ledare informerar sina grupper kring var man lägger sina äventyr istället för Everlöv. 
 • Endast eget stormkök om det ska lagas mat på stormkök, vi rekommenderar att samtliga deltagare tar med sig varm dryck/vatten på termos. 
 • Grillning i grupperna är ok om var och en kan ta hand om sin mat eller om man har en person som grillar till hela gruppen. Viktigt att hålla avstånd till varandra runt grillen.
 • Undvik allmänna transportmedel.
 • Inga föräldrar med på avslutningar på mulle, strövare och lufsare. På knopp och knytte endast en förälder per barn.

Tidigare rekommendationer som fortfarande gäller 

 • Vi kan övernatta med grupper där vi delar tält eller vindskydd, förutsatt att vi håller avstånd mellan sovplatserna (tänk dubbla sovutrymmet) och ser till att det finns möjlighet för den deltagare som blir sjuk under övernattningen att snabbt ta sig hem eller bli hämtad 
 • Vi fortsätter att hålla god hygien och ser till att möjligheten finns att tvätta händerna ofta.
 • Vi fortsätter att hålla avstånd i alla aktiviteter. 
 • Om möjligt fortsätt att hålla äventyren områdesnära och undvik onödiga/långa resor. 
 • Vi avråder fortsatt från samåkning för vuxna.
 • Vi fortsätter att stanna hemma vid minsta sjukdomssymptom. 
 • Att Knopp och Knyttebarn endast bör ha en förälder och inga syskon med på äventyren.  
 • Verksamheten ska anpassas genom att matlagning och måltider kan göras med minimal risk för smittspridning (exempelvis genom att inte laga mat tillsammans samt att äta utomhus).

Tips och inspiration på områdesnära platser hittar ni på vår hemsida https://www.friluftsframjandet.se/platser, samt i vårt ledarforum på 

Facebook, vårt forum för ledare (är du inte medlem ansök redan idag) 

https://www.facebook.com/groups/724386007706465/    

Vi hoppas och tror att vi alla trots dessa rekommendationer kommer att få en fortsatt fantastisk termin med massor med äventyr.     

Vi ber er att använda SportAdmin till kallelser till era äventyr och behöver ni av någon anledning ställa in ett äventyr ber vi er att meddela kansliet (malmo@friluftsframjandet.se)   

Friluftsfrämjandet Riks information kring covid-19    
https://www.friluftsframjandet.se/aktuellt/covid19/   

Styrelsen Friluftsfrämjandet Malmö